keresés a weboldalon

Megkezdődött a IX. Kárpát-medencei Mézfesztivál

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megkezdődött a IX. Kárpát-medencei Mézfesztivál

2012 november 30 - péntek
Szakmai programokkal kezdődött a Megkezdődött a IX. Kárpát-medencei Mézfesztivál. A rendezvény Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárának és Fekete József az Országos Magyar Méhészeti Egyesület alelnökének előadásával kezdődött.

Megnyitotta kapuit a IX. Kárpát-medencei Mézfesztivál. Szakmai előadásokkal kezdődött a rendezvény. Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlament államtitkára felhívta a figyelmet a november harmincadikáig érvényes agrárkamarai regisztrációra. Azt is elmondta: a 3. nemzeti programmal a kormány 1, 4 millió forintot juttatott a méhészeknek.
Értékelték többek között az idei év mézeit is.  Az elmúlt 10 év legrosszabb hozamát tudhatják magukénak a termelőt. A korábbi évekhez képet fele annyit tudnak piacra bocsájtani, ami idén akár mézhiányhoz is vezethet
Zala megye a jelentős méztermelő vidékek közé tartozik -mondta a rendezvényen Gyutai Csaba polgármester.
A mézfesztiválon a szakmai programok mellett a legfinomabb Kárpát-medencei mézekből kóstolhatnak az érdeklődők, emellett kulturális programok nyújtanak szórakozást a 3 napos rendezvényen.
DZsu
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: