keresés a weboldalon

Megkezdődött a Szívsebészeti és Kardiológiai Centrum kialakítása a Zala Megye Kórházban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megkezdődött a Szívsebészeti és Kardiológiai Centrum kialakítása a Zala Megye Kórházban (Videó)

2014 július 11 - péntek
Megújul a Zala Megyei Kórház. 5,5 milliárd forintból Kardiológiai és Szívsebészeti Centrumot hoznak létre, valamint infrastrukturálisan is átalakul az intézmény. A kórház külső telephelyei a központi intézménybe kerülnek, megkönnyítve ezzel a betegek ellátását. A kivitelezést május végén kezdték el a szakemberek, a befejezés pedig jövő év tavaszán várható.

Biztos kezekben van a Zala Megyei Kórház jövője. A Kardiológiai és Szívsebészeti Centrum kialakításnak és a kórház infrastrukturális fejlesztésének alapkövét az intézmény parkjában helyezték el. A betegek színvonalas ellátását eredményező rekonstrukciót május végén kezdték el a szakemberek.

A rendezvényén beszédet mondott Mészáros János, az egészségügyért felelős államtitkárság kabinetfőnöke, valamint Török Krisztina, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet főigatgatója. 

 

– A beruházás összköltségvetése 5,5 milliárd forint, amelynek nagy részét európai uniós forrásból finanszírozzák, a teljes rekonstrukcióhoz azonban szükség volt a kormányzat segítségére is – fogalmazott Vigh László országgyűlési képviselő.

– Az önkormányzat bár nem fenntartója az intézménynek, ennek ellenére az elmúlt évtizedekben folyamatos támogatást biztosított a kórháznak- hangsúlyozta Balaicz Zoltán alpolgármester.

A beruházás során nem csak felújítanak, de létrehoznak egy új épületegyüttest is. Eszközfejlesztésre pedig mintegy 1 milliárd forintot költenek – tudtuk meg Kecskés Gábortól, a Zala Megyei Kórház orvos-igazgatójától.

Az épületegyüttes kialakításával a külső kórházból az összes aktív osztály bekerül a belső telephelyre, emellett új betegirányító rendszer segíti majd a kórházi ellátást.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: