keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Megkezdődtek a Dózsa Napok (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megkezdődtek a Dózsa Napok (Videó)

2012 május 16 - szerda
Szerdán délelőtt ünnepélyes keretek között nyitották meg a Dózsa György Tagiskola ünnepi eseménysorozatát, a Dózsa Napokat. Az oldottnak ígérkező program már némiképp megelőlegezi a közelgő nyári vakációt.

A Dózsa Napok megnyitójára „világjáró” ünnepi műsorral készültek az iskola diákjai – az aulában jelképes Föld körüli utazásra vitték iskolatársaikat és a meghívott vendégeket. A Dózsa Napok hagyománya már több mint negyedszázados múltra tekinthet vissza – huszonhat évvel ezelőtt emlékeztek meg először az iskola névadójáról, és szerveztek olyan programokat, amelyek némi lazítást jelentenek az egész évi kemény tanulás után – mondta a zalaegerszeg.hu-nak Makovecz Tamás, a Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Dózsa György Tagiskola igazgatója.

Zalaegerszeg alpolgármestere, Balaicz Zoltán gyakorló tanárként is fontosnak tartja a hasonló iskolai rendezvényeket. Azt is kiemelte, hogy az utóbbi években több olyan fejlesztés történt a Dózsa iskolában, amely a város egyik legnagyobb oktatási intézményévé tette.

A Dózsa Napok egyébként jövő hétfőig kínálnak szokatlan és érdekes programokat: lesz mozilátogatás, rajz- és tűzzománc-kiállítás, fazekas kézműves műhely, egészségnap, rendőrségi és katasztrófavédelmi bemutató, számos sportrendezvény és rendhagyó médiaóra a Zalaegerszegi Televízió stúdiójában.

yr/Cs.M.

Tartalom megosztása: