keresés a weboldalon

Megnyílt a Flextronics tanműhelye

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megnyílt a Flextronics tanműhelye

2008 február 18 - hétfő
Ünnepélyes keretek között felavatták a Flextronics International Kft. közel egyéves munka eredményeként létrejött tanműhelyét. Az ország első vállalati elektronikai tanműhelyében a Ganz-Munkácsy szakközépiskola mechatronikai műszerész, és a Deák-Széchenyi szakközépiskola műszaki informatikus szakos ta-nulói szerezhetnek magas fokú gyakorlati ismereteket. Az oktató-bázis legnagyobb értéke, hogy benne a tananyag, a gépek, a beren-dezések és a szoftverek együtt fejlődnek az iparral. Ennek köszön-hetően, a Flextronicsnál végzett szakemberek már a képzés során elsajátítják a csúcstechnológiai ismereteket, és piacképes tudással kerülnek a munka világába.

A tanműhely ünnepélyes megnyitóján Nicolas Vil, a zalaegerszegi ipari park ügyvezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Örömmel jelentette be, hogy a beruházás eredményeként sikerült megtalálniuk a jól képzett szakemberekhez vezető utat. Az idei tanévben 54 fiatal ismerkedhet meg a tanműhely nyújtotta lehetőségekkel.

Dr. Gyimesi Endre polgármester a 150 millió forintos fejlesztés jelzésértékére hívta fel a figyelmet beszédében. Úgy fogalmazott: csak az a cég hajt végre az oktatásra irányuló beruházást, amelyik számít a helyi fiatalokra. Megnyugtató üzenete a tanműhelynek, hogy hosszútávra tervez a Flextronics Zalaegerszegen, mondta a polgármester.
A Szociális- és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára a munka ünnepeként aposztrofálta a tanműhelyavatót.

– Azt ünnepeljük, hogy lehetőséget kapnak a leendő szakemberek a tanuláshoz, a munkához, mégpedig európai színvonalon – hangsúlyozta dr. Tarcsi Gyula, majd arról beszélt, hogy a fejlesztés eredményeként közelebb kerül egymáshoz a cégek munkaerő iránti igénye, és a képzési rendszer. Utalt arra, hogy a magyar képzési rendszer meglehetősen rugalmatlan, a képzési idő pedig hosszú. Annak érdekében, hogy a tanulók olyan képesítéssel kerüljenek a munka világába, amellyel aztán meg is állják a helyüket, követendő a Flextronics példája.

Az ünnepi beszédeket követően megtekinthették az érdeklődők a világszínvonalú gépekkel, műszerekkel felszerelt oktatótermeket. (Zala-Lap Kft., F.M., Z.A.)

Tartalom megosztása: