keresés a weboldalon

Megnyílt a XXIV. GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megnyílt a XXIV. GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep (Videó)

2015 augusztus 05 - szerda
Huszonnegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep, ahol a következő két hétben 6 ismert művész alkot. A tábort ezúttal Németh János Kossuth-díjas keramikus művész tiszteletére szervezték, aki maga is résztvevője a programnak.

Az alkotások mottója idén a „mindenség öröme” lesz. A keramikusok 12 napot töltenek a művésztelepen. Korábbi eseményekről már ismerik egymást, így jó hangulatú közös alkotásra számítanak.

A tábor művészeti vezetője Budaházi Tibor lesz, aki ezúttal az idősebb művészeket szólította meg. A vendégek az ország különböző tájairól érkeztek, ám van olyan is, aki Grazból érkezett.

A tábor résztvevője Németh János Kossuth-díjas keramikus. A művész a tábor megnyitóján úgy fogalmazott: olyan alkotók érkeztek a programra, akik ösztönözni tudják egymást az alkotásban.

A Gébáti Kézművesek Háza huszonnegyedik alkalommal ad otthont a művészeknek. A találkozót a város önkormányzata is támogatja. Az alkotókat Vadvári Tibor alpolgármester köszöntötte.

A résztvevők a következő napokban nemcsak alkotni fognak, hanem közös programokat is szerveznek. Munkáikból a tábor végén kiállítás nyílik a Kézművesek Házában.

DZsu/I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: