keresés a weboldalon

Megszüntették (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megszüntették (Videó)

2022 november 03 - csütörtök
Nem parkolhatnak ingyenesen a hibrid, illetve elektromos meghajtású – úgynevezett zöldrendszámos – gépjárművek Zalaegerszeg közigazgatási területén. A díj bevezetése részben a belvárosi fizető parkolók telítettsége miatt vált szükségessé, ugyanakkor elősegítheti a környezetkímélőbb közlekedési módok – a tömegközlekedés, valamint a kerékpárutak használatát.

A korábbi időszakban – a közgyűlés döntése értelmében – a zöldrendszámú autók díjmentesen várakozhattak. Zalaegerszeg képviselőtestülete októberben döntött a parkolórendelet megváltoztatásáról.  

Horváth István, ügyvezető igazgató, Városgazdálkodási Kft.:

A zalai megyeszékhelyen októberben korszerűsítették a parkoló automata rendszert. Ezt a Kovács Károly Városépítő Programból, önkormányzati önrész nélkül sikerült megújítani. 72 új automatát szereltek fel, melyek közül 22 napelemes rendszerrel is ellátott. Az 1997-óta használatban lévők üzemeltetése és karbantartása, egyre nagyobb gondot okozott.  

Gecse Péter, alpolgármester, Zalaegerszeg:

Az automaták kezelése nagyon egyszerű. A start gomb megnyomásával a digitális felület láthatóvá válik és eligazítást ad a felhasználóknak. 

K.I./I.G.

Tartalom megosztása: