keresés a weboldalon

Megújul a Göcseji Múzeum (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújul a Göcseji Múzeum (Videó)

2021 január 14 - csütörtök
Év végére megújul a Göcseji Múzeum. A Zalaegerszeg szívében lévő 130 éves épület a szebb megjelenés mellett a közönség-, és a benne dolgozók igényeit egyaránt szolgálva a kor elvárásainak is megfelel majd. A beruházásra összesen 1 milliárd 850 millió forintot költenek. A létesítményt – ami most 60 százalékos készültségi szinten van – sajtóbejáráson mutatták be az újságíróknak.

A Batthány utca 2. sz. alatti épület 1970 óta ad helyet a megye és a város történetét feldolgozó kiállításoknak, gyűjteményeknek. 1889-ben Takarékpénztárnak tervezték, ám voltak benne szolgálati lakások, üzletek, sőt, a múlt század közepén még házasságkötésekre is szolgált. Az eddigi felújítások közül a mostani a legnagyobb.

dr. Kostyál László, igazgató, Göcseji Múzeum:

A bejáráson részt vevő szakemberek és politikusok a fejlesztés fontosságát hangsúlyozták. Mint mondták, az értékmentés a múzeumon kívül a nemzet számára is rendkívül fontos.

Vigh László, országgyűlési képviselő:

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A Göcseji Múzeum felújítása és fejlesztése 1 milliárd 300 ezer forintos Települési Operatív-, és 550 milliós Modern Városok Program által biztosított forrásból valósul meg. A komplexum a fenntartható üzemeltetésnek megfelelő rendszereket, illetve multifunkcionális közösségi és kiállítótereket kap. Ezek az állandó és időszaki tárlatok mellett szemináriumok, előadások, szakmai rendezvények befogadására egyaránt alkalmasak lesznek.

Sz.É./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: