keresés a weboldalon

Megújul a Keresztury tér (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújul a Keresztury tér (Videó)

2020 december 03 - csütörtök
Felújítják a Keresztury Dezső teret a belvárosban. A beruházás részeként új burkolatot és esővíz elvezető rendszert is építenek. A projekt 76 millió forint pályázati forrásból, várhatóan jövő év májusára készül el.

Zalaegerszeg belvárosának egyik meghatározó eleme a bevásárlóközpont és az azt körülvevő tér. Az itt található árufeltöltő alagutat 2019-ben húsz millió forintból erősítették meg.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A járda szerkezetét visszabontják, majd a lejtéskorrekciót követően a csapadékvíz szigetelést és elvezető rendszert is kialakítják – tájékoztatott Bali Zoltán. Az alpolgármester szerint az átalakulás a boltok forgalmára is jó hatással lesz.

Bali Zoltán alpolgármester, Zalaegerszeg:

A belvárosban az elmúlt években több, történelmi jelentőségű épület megújult. Böjte Sándor Zsolt, a körzet önkormányzati képviselője szerint fontos, hogy a Zalaegerszegi értékek turistára és helyire, egyaránt visszaköszönjenek, amikor erre sétál.

Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő:

A tervek szerint a munkálatokkal május 15.-re végez a kivitelező. A városvezetők addig is a lakosok türelmét kérik az építkezéssel járó kellemetlenségek miatt.

N.J./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: