keresés a weboldalon

Megújult a járda (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult a járda (Videó)

2022 szeptember 22 - csütörtök
Felújították a zalabesenyői Szövetkezet utca rossz állapotú járdáját. A településrész megközelítését biztosító útszakaszon nagy a forgalom, így a leromlott burkolat cseréje időszerű volt.

Nemrég adták át az orvosi rendelő előtt kialakított parkolóhelyeket, ami a Kovács Károly Városépítő Program részeként valósult meg. Emellett a Besenyő és Esze Tamás utca északi végén a legrosszabb állapotban lévő szakaszon is megújították a burkolatot. Lakossági kérésre pedig az Esze Tamás és Szövetkezet utca kereszteződésében lokális csapadékvízelvezetési problémát oldottak meg. Ezt követően itt tovább folytatódott a munka.

Szabó János, közútkezelő szakreferens, Műszaki Osztály, ZMJV PH:

Ezen az útszakaszon nagy a gyalogosforgalom, mivel egy buszmegállót és Zalabesenyő belső területét köti össze. A burkolat több helyen repedezett és balesetveszélyes volt. A probléma több településrészi önkormányzati ülésen is felmerült.

Gecse Péter, településrészi önkormányzati képviselő:

A fejlesztések tovább folytatódnak Zalabesenyőben. Néhány hét múlva az Öreghegyen található Fagyal utca legrosszabb állapotú szakasza újul meg. Emellett az önkormányzat és a helyi polgárőrség közös beruházásaként a Péter Pál Kápolnánál új közösségi tér kialakítása szintén tervben van.

Gy.A./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: