keresés a weboldalon

Megújult a Stadion utca (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult a Stadion utca (Videó)

2023 június 06 - kedd
Megújult a Stadion utcai tömbbelső burkolata. A fejlesztést az autóbuszpályaudvar melletti, 2-4. számú ingatlan északi oldalán lévő parkolók és út állapota indokolta. A munkálatok fél éven át zajlottak.

Most rendezett a környék, van elég hely a közlekedő és várakozó autóknak, emellett a garázsokból is könnyebb a kihajtás. Ez annak a felújításnak az eredménye, amit a Kovács Károly Városépítő Program segítségével sikerült megvalósítani. Ezzel az egész terület szebbé vált.

A munkálatok során a lakóingatlan keleti és északi oldalán lévő mintegy 208 méter hosszú szakaszt 4 méter szélességben burkolták aszfalttal. A társasház garázsbejáróit pedig egyedileg igazították az úttest szintjéhez. A szakemberek 2022 novemberében kezdték a munkálatokat.

A 40 ferde parkoló felfestése mellett – a konténerek tárolására -, két szelektív hulladékgyűjtő szigetet is kialakítottak.  Átépítették az autóbusz állomás megközelíthetőségét biztosító tereplépcsőt is. A kivitelezési munkálatokat a Szabadics Zrt. és Horváth – Ép Kft. Konzorcium végezte bruttó 87, 4 millió forintért.

Sz.É./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: