keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Mesemondó verseny

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mesemondó verseny

2013 február 20 - szerda
Alig, hogy elkezdődött az iskola, Márti néni, a tanító nénim, megkérdezett engem és néhány osztálytársamat, hogy lenne-e kedvünk mesemondó versenyre jelentkezni.

Úgy döntöttem Vikivel és Lilivel együtt, hogy örömet szerzünk Márti néninek és indulunk a versenyen. Lázasan kezdtem keresgélni a mesék között, de a tanítóm segítségére szorultam, mert nem találtam meg a számomra megfelelőt. Végül egy érdekes finn népmese mellett döntöttünk. Pár nap múlva örömmel mondtam a mesémet az egész osztály előtt.

Eljött a várva várt nap, az iskolai mesemondó verseny. Nagyon izgultam, de megérte a felkészülés, mert én lettem a győztes. Néhány nap múlva össze kellett mérni a tudásomat a többi iskola első helyezettjeivel is.

Tizennégyen vettünk részt a városi mesemondó versenyen. Nagyon féltem, ezért az egyik barátnőm, Lili is elkísért. Másodikként mondhattam el a mesémet. A zsűri három tagból állt, akik értékelték az előadásokat. Már nagyon vártam az eredményhirdetést, de sajnos nem értem el helyezést. Igaz, hogy ez egy kicsit elszomorodtam, de úgy gondolom, hogy büszke lehetek arra, hogy egy ilyen versenyben részt vettem.

Golubics Kamilla 4.a osztály
Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: