keresés a weboldalon

Miért szeretek a Mindszentybe járni?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Miért szeretek a Mindszentybe járni?

2013 március 05 - kedd
Azért szeretek a Mindszenty József Általános Iskolába járni, mert sok mindent tanulhatok, és Mercédesz nővér jóvoltából még Edit néninél zongorázhatok is.

Délután sok érdekes és hasznos elfoglaltságot lehet a mi iskolánkban kipróbálni: énekkart, floorballt és még kosáredzést is. Én ezekre a programokra járok rendszeresen. Szeretek énekelni és sportolni is. Hogyha pedig nincs délután elfoglaltságunk, akkor ki szoktunk az osztálytársaimmal, barátaimmal menni az udvarra. Az iskola játszóterén sokféle játék található. A kisebb, de még a nagyobb gyerekek is kedvelik a különféle hintákat és a majommászókát. A sportpályák lehetőséget nyújtanak kosarazásra, focizásra. Télen hóembert lehet építeni vagy hógolyózni.

A farsangi előadások minden évben nagyon szórakoztatóak. Az osztályok együtt öltöznek be, és adnak elő valamilyen zenés tréfás produkciót. A legjobb, legszebb jelmezt is díjazzák.

A Mindszenty-napokat is szeretem, amit tavasszal rendeznek meg. Rengeteg versenyen vehetsz részt, összemérheted erődet, tudásodat más iskolák diákjaival. A nyerteseket meg is jutalmazzák.

A sok lehetőség közül kiemelkednek a vallási programok, feladatok. Én még iskolába sem jártam, már akkor szívesen mentem az iskola kápolnájába a testvéremmel. Nagy öröm volt számomra, hogy László Atya miséin ministrálhattam, mindig szeretettel fogadott. Azóta is örömteli szívvel szolgálok a szentmiséken, s veszek részt a lelki napokon.

Hálát adok mindennap a Jóistennek, hogy a Mindszenty József Általános Iskolában tanulhatok.                          

Baki Florentin (5.b)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: