keresés a weboldalon

Mikulás 2012

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mikulás 2012

2012 december 21 - péntek
December 6-án volt az alsósok Mikulás- ünnepsége. Mi, harmadikasok adtuk a műsort. Nagy izgalommal válogattuk, tanultuk a verseket, dalokat.

A balettosok a Hópelyhek táncával készültek. Zelk Zoltán tollából egy kedves jelenetben megmutatták, mire jut az a Hóember, aki megtanult járni. Az énekesek szép téli dallamokkal örvendeztettek meg mindenkit.
Szereplőként elmondhatom, hogy nagyon izgultam. Mikor én kerültem a mikrofon elé, vettem egy nagy levegőt és elmondtam a versem. Egyszerre büszke is voltam és megkönnyebbült. 
Remélem a műsorunkkal elvarázsoltuk a nézőket! Ha így volt, akkor ez nekem egy olyan élmény, amit más nem okozhat. 
Schifter Anna 3.b
Nézőként azért tetszett ez a műsor, mert a szereplők gyönyörűen hangsúlyozták azt, amit a versük el akart mondani. 
Még a Mikulás bácsi is kiemelte, hogy: „Együtt lenni, jót tenni nagyon jó!” Szerintem is igaza van a Mikulásnak.
 
Antal Katalin 3.b
A műsort a negyedikesek Andersen mesejátéka zárta, mellyel eljutottunk a karácsonyhoz. Korhű ruhákban, jól átélt játékkal mutatták meg nekünk, hogy régen mit is jelentett a Karácsony egy szegény, félárva kislánynak. 
A záródalnál felgyulladtak a fenyőfán az ünnepi fények, és csak akkor vettük észre, hogy minden szereplő miért is akaszt egy-egy díszt a csupasz ágakra. Nagyon kifejező volt. Betöltötte az egész tornatermet a jóság utáni vágy, meg a hosszú hálás taps.
Délelőtt még egy meglepetés várt az elsősökre. Meglátogatta őket a „Rendőr- Mikulás”. Jó volt meglesni a meglepődött arcocskákat. Annáéknál a húgoméknál az 1.a-ban jó pár pillanatig csönd volt. Aztán lassan feloldódtak. Ők mondtak néhány verset köszönetül a Télapónak. Mikulás- ünnep!
Somogyi Dorka 3.b
Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI

Tartalom megosztása: