keresés a weboldalon

Mikulás a Kertvárosban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mikulás a Kertvárosban

2007 december 05 - szerda
Az idén elsőként a Kertvárosba látogatott a Mikulás a településrészi önkormányzat és az Apáczai ÁMK vezetésének köszönhetően. Kétszáz hátrányos helyzetű gyermeket láttak vendégül az ÁMK-ban tartott zártkörű rendezvényen. A nagyszakállú megérkezéséig a helyi gimnazisták és a nyugdíjas klub tagjai szórakoztatták műsorral az aprónépet. Aztán eljött a várva várt pillanat és krampuszok kíséretében megérkezett a jó öreg, akit a gyerekek dalokkal és versekkel köszöntöttek. Cserébe nem maradt el az ajándék szaloncukor.

Az immár harmadik éve megrendezett program hátterében valódi jótékonykodás áll. A pedagógusok közreműködésével az összes Kertvárosban tanuló hátrányos helyzetű iskoláshoz és óvodáshoz eljutott a meghívó az ünnepségre. A szervezést Bogdán Marianna az ÁMK igazgatója vállalta fel, az édességektől duzzadó csomagok szponzorait Rigó Csaba képviselő kereste meg.

– A munkám során kapcsolatba kerülök olyan emberekkel, akiknek módjában áll a jótékonykodás. Mikulás és advent idején még könnyebb támogatókat találni nemes célra, így egy jóakaró adománya az én közreműködésemmel jutott el a gyerekekhez – mondta titokzatosan Rigó Csaba.

Az adományozó kilétére nem derült fény, ami így még nemesebbé teszi a gesztust. Lapunk értesülése szerint a felajánlott összeget Rigó Csaba képviselői tiszteletdíjából egészítette ki. A csomagok kiosztásában közreműködtek a nyugdíjasklub tagjai. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: