keresés a weboldalon

Minibölcsőde épül Andráshidán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Minibölcsőde épül Andráshidán (Videó)

2023 szeptember 12 - kedd
Minibölcsőde épül Zalaegerszegen, az andráshidai városrészben. A 240 millió forintos Európai Uniós forrásból megvalósuló beruházás projektindító ünnepségét ma tartották. Ezen részt vett Vitályos Eszter miniszterhelyettes, aki beszédében úgy fogalmazott: jelenleg nincs fontosabb feladat, mint gyermekeink boldogságáért, családjaink biztonságos jövőjéért dolgozni.

A bölcsődei hálózat bővítése a nehéz, egész Európát sújtó gazdasági helyzetben is rendkívül fontos célkitűzés a kormány számára. – mondta a miniszterhelyettes. Vitályos Eszter ezt számokkal is alátámasztotta. Beszédében kiemelte: 2010-hez képest országosan, mintegy 90%-al nőtt a bölcsődei helyek száma. A miniszterhelyettes hozzátette még: négyszer több intézmény működik most, mint 13 évvel korábban.

Az eseményen részt vett Vigh László is. Az országgyűlési képviselő rámutatott: fontosnak tartják, hogy minden fejlesztés, amit elterveztek megvalósuljon. A legfontosabbak pedig az ilyen, gyermekeket érintő beruházások. Balaicz Zoltán polgármester arról beszélt, hogy olyan beruházások jönnek létre, amelyekre évek óta vártak és szükségesek.

A városrészben élők számára kiemelt jelentőségű ez az építkezés, mivel egyre több fiatal család választja lakhelyéül ezt a településrészt.

A minibölcsődét várhatóan 2024 nyár elején adják át. Itt két csoportban, 16 gyermek ellátásáról gondoskodnak majd.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: