keresés a weboldalon

Modellváltás a Pannon Egyetemen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Modellváltás a Pannon Egyetemen (Videó)

2021 március 26 - péntek
Fenntartót vált a Pannon Egyetem. Ezt a szerepet az állam helyett szeptember elsejétől a Pannon Egyetemért Alapítvány tölti be. A szervezetben meghatározó feladatot kapott Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is.

A változtatás nagyobb szabadságot, gördülékenyebb menedzsmentet, emellett azonban nagyobb felelősséget is jelent – ismertette Navracsics Tibor, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Jelezte, hogy az egyetemnek nem csak az oktatásban szánnak meghatározó szerepet.

Navracsics Tibor elnök, Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriuma:

Csillag Zsolt kancellár beszédében rámutatott: az intézmény a modellváltás után több bevételhez jut, amit a feladatellátás fejlesztésére fordítanak.

Csillag Zsolt kancellár, Pannon Egyetem:

Fontos megbízatást kapott a Pannon Egyetemért Alapítványban Balaicz Zoltán. Zalaegerszeg polgármestere vezető tisztséget tölt be a szervezetben.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

Noha a fenntartó változik, nem az a cél, hogy korlátozza vagy szabályozza az intézmény alaptevékenységét – tájékoztatott Stumpf István, egyetemi modellváltásért felelős kormánybiztos.

Stumpf István egyetemi modellváltásért felelős kormánybiztos:

A Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagjai- Navracsics Tibor, Birkner Zoltán, Gaál Zoltán, Garancsi Mária és Pápai Tamás. Ők valamennyien több szállal kötődnek a környékhez. Ezért, – mint mondták -, a helyi értékek figyelembevételével végzik munkájukat.

N.J./F.M.

Tartalom megosztása: