keresés a weboldalon

Nagy Sportágválasztó: Több mint 40 sportágat próbálhattak ki az érdeklődők

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nagy Sportágválasztó: Több mint 40 sportágat próbálhattak ki az érdeklődők

2011 május 23 - hétfő
Több mint 40 sportág várta az érdeklődőket két napon át Zalaegerszegen az Ifjúsági és Sportcentrumban. Idén először rendezték meg városunkban az országban nagy sikerrel zajló Nagy Sportágválasztót. A rendezvény során nemcsak megtekinthették, de ki is próbálhatták az érdeklődők az egyes sportágakat, köztük akár a bobot is.

– A Sport Napjai elnevezésű rendezvény non-profit, civil kezdeményezésként 2007-ben indult el Budapesten. Tavaly szeptemberben már hetedik alkalommal rendezték meg a fővárosban, több mint 15 ezer látogatóval. 2010-ben aztán országossá fejlődött a mozgalom. Tizenhat vidéki városban csalogatta az érdeklődőket a helyi Nagy Sportágválasztó. Idén további városok csatlakoztak a rendezvénysorozathoz, így jutottunk el Zalaegerszegre is – árulta el Ipacs Endre főszervező. – Itt is ugyanaz a cél, mint bárhol az országban: minél többeket sportolásra buzdítani, egy helyszínen lehetőséget adva több mint 40 sportág kipróbálására. Mert más érzés nézni a sportot, és más érzés kipróbálni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformák lényegébe, gyakorlati sportélményeket szerezni.

Zalaegerszegen a labdajátékoktól a küzdősportokon át, egészen a kevésbé ismert műfajokig, mint a capoeira, vagy a ketlebell, mindent kipróbálhattak az érdeklődők. Pénteken elsősorban az ovisokat és iskolásokat várták a szervezők, szombaton pedig a családokat, fiatalokat és időseket egyaránt, hiszen sohasem késő belekóstolni egy-egy sportágba.

F.M.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: