keresés a weboldalon

Napelemeket telepítettek az Űrhajós utcában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Napelemeket telepítettek az Űrhajós utcában

2024 október 21 - hétfő

Napelemeket telepítettek az Űrhajós utcai Tagóvoda és Bölcsőde tetejére. A közel 7 millió forintos beruházás az önkormányzat energiahatékonysági programjának részeként valósult meg. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a modulok az épület teljes áramellátását fedezni tudják.

A mostani projekt jól illeszkedik az intézmény környezettudatos szemléletmódjához. A létesítményben évek óta zajlik az energetikai korszerűsítés.

A kisgyermeknevelők és az óvodapedagógusok a közel 250 kisgyermeket a mindennapokban is a környezettudatosságra nevelik. Most az óvodások a napelemrendszer kiépítésekor végigkísérhették a munkálatokat.

Az energiaárak drasztikus növekedése nehéz helyzetbe sodorta a helyi intézményeket, ezért a város vezetése átfogó tervet dolgozott ki a kiadások csökkentésére, ennek része a mostani beruházás is.

A napelemrendszer október 3-tól hivatalosan is üzemel az Űrhajós utcai óvodában és bölcsődében. Ezeknek a fogyasztási adatait az ott dolgozók mobil applikáció segítségével tudják monitorozni.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: