keresés a weboldalon

Nehéz talajú pályán nehéz győzelem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nehéz talajú pályán nehéz győzelem

2009 március 07 - szombat
ZTE – REAC 2-1 (0-0) NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2325 néző. Játékvezető: Solymosi. Asszisztensek: Takács G., Kovács Z. Gólszerzők: Illés (47.), Waltner (60.), ill. Dancs (68.). Sárga lap: Horváth A. (34.), Szántai (60.), Pintér (89.).

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovics, Botis, Szamosi – Alomerovics (Sluka 71.),Horváth A. (Balázs 46.), Máté P.,Illés – Pavicsevics (Lukács 65.), Waltner. Vezetőedző: Csank János.

REAC: Szántai – Sallai, Kovács B., Kovács Z., Ambrusz – Pintér Z., Jeremiás (Kiss T. 71.), Kőhalmi, Varga Z. (Rása 90.) – Nyerges, Torma (Dancs 60.). Vezetőedző: Hevesi Tamás.

Igazi idény elejei mérkőzés volt, az első félidőben a legjobb teljesítményt az Armada nyújtotta, egy pillanatig sem lankadva biztatta csapatát. Amelyik támadgatott, támadgatott, helyzetecskéi is voltak, de a legnagyobb helyzet saját kapuja előtt adódott. A szünet után aztán az Armadához megpróbált felnőni a csapat, Balázs beállásával kissé megpezsdült a pálya.

A hideg ugyan nem hagyott alább, a játéktér talaja tovább romlott, de a kitartó nézők mégis kissé jobban érezték magukat. Lőttünk két gólt, volt több helyzetünk, igaz ellenfelünk is betalált, de a három pontot itthon tartottuk. Higyjük el: ezen a pályán sokkal jobban nem lehetett játszani.

Vélemények

Csank János, a ZTE vezetőedzője: – A pálya állapota miatt számunkra a győzelem volt a legfontosabb. A REAC is jól játszott. A II. félidőben közönségünk elégedetlenségének adott hangot, de ha közelről megnéztéák volna a pályát, rájöttek volna, nehéz rajta játszani.

Hevesi Tamás, a REAC vezetőedzője: – Mindkét csapat nyílt sisakkal játszott. Az eredmény miatt csalódott vagyok, játékunk miatt kevésbé. A második félidőben közel álltunk az egyenlítéshez. Ettől függetlenül gratulálok a ZTE csapatának.

Illés Gyula, a ZTE játékosa: – Nagyon örülök, hogy góllal mutatkoztam be a ZTE színeiben első NB-I-es mérkőzésemen. Nagyon jó ütempasszt kaptam és sikerült a kapus mellett elrúgnom a hosszú sarokba a labdát.

Máté Péter, a ZTE középpályása: – Győztünk, ez a lényeg. Nagyon nehéz volt ezen a pályán játszani, de a három pont megvan.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: