keresés a weboldalon

Nekivágnak a küzdelmes mának

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nekivágnak a küzdelmes mának

2010 május 02 - vasárnap
A hétvégére minden középiskolában lezajlottak a ballagások. Volt, ahol már április 30-án koraeste, máshol május elsején délelőtt gyűltek össze ünneplőben, nagy csokor virágokkal a rokonok, barátok, hogy tanúi legyenek a diákévek egyik fejezetének befejezésénél.

Lapunk a Páterdombi Szakképző Iskolába látogatott, ahol Kónyáné Tömpe Lívia igazgató köszöntötte a ballagókat. Büszkén szólt a tanulmányi versenyeken jeleskedőkről, akik az iskola hírét erősbítették.

Köztük a szakma kiváló tanulója országos döntőben elért helyezése alapján pék-cukrász szakemberré vált Tánczos Viktóriáról és a vendéglátósok közül Egyed Dánielről. Ők teljes vizsgamentességet élvezhetnek, azaz kellemes pihenés lesz részük az érettségi szünetben. Rajtuk kívül még jó néhány diák kapott részleges mentességet versenyeredményeik, alapján.

A többiekre nem kis erőpróba vár az érettségi és a szakmai vizsgák alkalmából, mely az élet első komolyabb megmérettetései közé tartozik. Az igazgató megköszönte a kollégáknak, hogy idáig sikeresen eljuttatták a diákokat és a szülőknek, hogy mindvégig támogatták ezt.

– Szeptembertől majd új iskola, munkahely, talán új otthon is vár benneteket. De sokan döntöttek úgy, hogy a piacképes szakmai tudást nálunk szerzitek majd meg. Gyorsan eltelt ez a 4-5 még ha időnként egy-egy nap végtelenül hosszúnak tűnt is. Túl vagytok a búcsúzás hetén, az utolsó csengő új célok felé indít benneteket. Az elmúlt évek mindenkiben nyomot hagytak.

Most vegyesek az érzések, nincs többé a felelés félelme, de idekötnek a szép emlékek, a barátságok és a szerelmek. Térjetek vissza hozzánk szakemberként, hozzatok híreket a munka világából – zárta szavait az igazgató, önfeledt ünneplést és méltó vizsgát kívánva.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: