keresés a weboldalon

Nemes László művészetéről

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nemes László művészetéről

2009 június 10 - szerda
Az Ünnepi Könyvhét alkalmából mutatták be Nemes László festőművész Szlovéniában megjelent monográfiáját Zalaegerszegen, a Dísz téren felállított rendezvénysátorban, ahol többen is méltatták az alkotó életművét és a 200 oldalas szépen tervezett albumot.

Gyutai Csaba alpolgármester a kötetbemutatón dicsérte a helyszínválasztást, hiszen a város egyik legforgalmasabb pontján találkozhattak az érdeklődők Nemes László festményeivel. Mint fogalmazott, az alkotó művészetére és életútjára két szó, a közösség és a határ a legjellemzőbb.

Az erdélyi kötődés, a pedagógusi, és szervezői munka, mert Nemes László nyüzsgő és dialógust kezdeményező személyiség. A város számára, pedig mindig öröm, ha helyi kötődésű művész az érdeklődők, elé tárja alkotásait.

„Jó kézbe venni, kellemes a kinézete, jó minőségűek a képek, lehet látni a legapróbb részleteket is. Ez az első benyomásom a monográfiáról, ahogy kézbe vettem és átlapoztam” – fogalmazott dr. Kostyál László művészettörténész, aki a kiadványban szereplő hét tanulmányról is szólt, amely a festőművész alkotásait, forma- és színvilágát elemzi.

A képzőművészeti albumot, és Nemes László alkotói munkásságát dicsérte Kepe Lili, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet igazgatója is. Külön elismeréssel szóltak Nemes László egykori tanítványáról, Baumgartner Dubravko képzőművészről, aki tervezte és a grafikai tördelést végezte a monográfián.

(Zala-Lap, V. Zs.) 

Tartalom megosztása: