keresés a weboldalon

Népszerű az elektronikus értékesítés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Népszerű az elektronikus értékesítés (Videó)

2020 január 29 - szerda
Sikeres a rendszámra szóló parkolóbérletek elektronikus értékesítése. A féléves tesztüzemmódot követően 2019. december 20-a óta elérhető lehetőséggel eddig 400-an éltek – hangzott el a Városgazdálkodási Kft. sajtótájékoztatóján.

Az önkormányzati cégek közös ügyfélszolgálata 2015 óta működik a Deák téren. Gecse Péter alpolgármester szerint a tapasztalatok alátámasztják, hogy az önkormányzat jó döntést hozott, amikor a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft, a Lész Kft, a Zalavíz és a Városgazdálkodási Kft parkolóágazatának ügyintézését összevonták.

Az alpolgármester hozzátette: a város gazdasági társaságai a korábbi évekhez hasonlóan stabil gazdálkodást folytatnak. Amellett, hogy alapfeladataikat maradéktalanul ellátják, az üzleti terv alapján fejlesztenek is. Horváth István, a Városgazdálkodási Kft ügyvezetője arról beszélt: közös érdekük olyan innovatív megoldások alkalmazása, amelyekkel sokak számára kedveznek. Ilyen például a rendszámhoz kötött piaci alapú bérletek online vásárlása.

A kényelmes, gyors és biztonságos lehetőség népszerű. A szakemberek szeretnék, ha a közeljövőben sor kerülne – különösen a belvárosi – parkolóautomaták korszerűsítésére, illetve cseréjére. A cél, hogy ezek készpénzt illetve bankkártyát is elfogadjanak, valamint képesek legyenek hibaüzenetet küldeni a karbantartóknak.

Sz.É./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: