keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nevekről nem beszélnek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nevekről nem beszélnek

2007 szeptember 25 - kedd
Az Europa Capital befektetési alap és a Convergence Capital Kft., vásárolta meg a Zalahús zalaegerszegi ingatlanát. A befektető kifejezetten e terület fejlesztésére, a projekt lebonyolítására létrehozta fejlesztési társaságát, a Zala-Park Kft.-t. A mintegy 30 millió eurós beruházás jelenlegi állásáról Baksa-Soós Attila, a beruházó cég képviselője tájékoztatta lapunkat.

– Messzemenőkig be szeretnénk tartani a város elképzeléseit erre a területre vonatkozóan. Az önkormányzat pontosan meghatározta, hogy milyen funkciót szeretne, azzal, hogy ipari-kereskedelmi övezetbe sorolta az ingatlant. Egyeztettünk a város polgármesterével, a főépítésszel és helyi tervezőkkel. Elképzeléseink szerint több kereskedelmi egységből álló területet szeretnénk kialakítani – fogalmazott.

Arra a kérdésre, igaz-e, hogy több német és osztrák multinacionális áruházlánc telepedik majd le Zalaegerszegen, Baksa-Soós Attila elmondta: folynak a tárgyalások, de még semmilyen megállapodást nem írtak alá. Egyelőre nevekről még korai lenne beszélni. – Az viszont biztos, hogy helyi munkaerőkkel szeretnénk mindent kialakítani, megvalósítani, a tervezéstől kezdve. Helyi tervezőt választottunk, Agg Ferenc személyében.

A kivitelezés versenyeztetése még hátra van, ugyanis teljesen kész tervek sincsenek még. A kivitelezés kezdetére jövő tavasszal kerülhet sor. Ha minden az elképzeléseink szerint alakul, akkor jövő év végére már láthatóvá válnak a fejlesztés egyes elemei. Számításaink szerint 400-500 fős munkahelyet tudunk majd létesíteni Zalaegerszegen.

(Az Europa Capital egy független európai ingatlanbefektető társaság, mely napjainkig több mint 3 milliárd euró értékű beruházást eszközölt európai tranzakciói során. Az Europa Capital egy úgynevezett Country Partner hálózatot hozott létre, exkluzív nyugat- és közép-európai partnereivel, akik kimagasló helyi és piaci ismeretekkel segítik felbecsülni és megtalálni a legkedvezőbb beruházási lehetőségeket.) (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: