keresés a weboldalon

Nőuralom

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nőuralom

2007 október 03 - szerda
Előrehozott választásokkal, október elején megalakult az új Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat. Balogh Attila két évig töltötte be a polgármesteri posztot, melyre két utódjelölt, Peszleg Anett és Cseh Ákos pályáztak. A titkos, urnás egyszerű többségen alapuló szavazás az ifjú hölgy győzelmét hozta. Anett 17 éves, tornyiszentmiklósi lakos, a Csány Szakközépiskola végzőse.

A diákéletben eddig is aktív résztvevő volt. Szívügye és legfőbb terve az általános iskolások aktívabb bevonása a munkába. A tavalyi programbőséget folytatni kívánja, de arra ügyelve, hogy a különböző iskolák diákjai minél jobban megismerhessék egymást. Az alpolgármesterek személyében is a gyengébb nem tagjai kerültek. Fiszter Ágnes (Zrínyi) a középiskolásokat, míg Kertész Nikolett (Landorhegyi-Pais) az általános iskolások fő képviselője lesz a jelen tanévben.

Sikeresen megválaszották a képviselőtestület többi nyolc tagját is, Auer Alexandra (Teleki Kollégium), Cseh Ákos (Apáczai ÁMK), Horváth Bianka (Mindszenty), Iván Barbara (Teleki), Ruzsics Bianka (Zrínyi), Slezák Tamás (Kölcsey), Simonyai Rómeó (Ganz) és Keszi Szonja (Kölcsey) személyében.

A leköszönő polgármester beszámolt az elmúlt év eseményeiről. Kiemelten szólt a programok feldúsulásáról. 24 rendezvényt tudhattak maguk mögött, míg az azt megelőző tanévben mindössze négyre volt példa. Ezek között országos, regionális és megyei találkozók, francia csere kapcsolat, koncertek, karácsonyi jótékonykodás, strandröplabda, 12 órás kosárlabda maraton, hulladékgyűjtés, vetélkedők ugyanúgy megtalálható, mint az ingyenek ölelés akció a város utcáin.

 Ennek köszönhetően a ZVDÖK egyre ismertebbé vált a városban, a diákok között napi beszédtéma lett. A munka tehát folytatásra érdemes. (Zala-Lap Kft., b.k.)

Tartalom megosztása: