keresés a weboldalon

Nyári diákmunka program (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyári diákmunka program (Videó)

2015 június 24 - szerda
Zalaegerszeg is csatlakozik ahhoz a nyári diákmunka programhoz, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium idén is meghirdet. Így július 1-től augusztus 31-ig 1,5 milliárd forintos támogatással 16 és 25 év közötti diákok kaphatnak munkalehetőséget önkormányzatoknál, vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél. A program a béreket támogatja, napi legfeljebb hat órás időtartamra. A fiatalok a minimálbért, illetve a garantált bérminimumot kaphatják.

Az országos programot két évvel ezelőtt indították útjára. Ennek nyomán először 16 ezer, tavaly pedig már 25 ezer fiatal szerzett munkatapasztalatot. Idén nyáron – a rendelkezésre álló összegből – mintegy 20 ezer diáknak tudnak majd munkát biztosítani. Zalaegerszeg a tavalyi tapasztalatok után, idén is csatlakozik a programhoz – tájékoztatott Gecse Péter alpolgármester.

A Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék tavaly 14 fiatalnak biztosítottak kereseti lehetőséget. A két hetes teljes leállás idején szükség is volt a diákok segítségére. A lányok főként a bölcsődei kisegítők, a fiúk pedig a karbantartók mellett dolgozhattak. Prenner Zsuzsanna, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék intézményvezetője elmondta: idén is várják a fiatalokat.

A Göcseji Falumúzeumban tavaly négy diák dolgozott. Ők múzeumőrökként tevékenykedtek. Feladatuk többek között az volt, hogy ügyeljenek a környezet tisztaságára, segítsék a látogatókat, illetve betartassák a szabályokat.

Foki Nikolett építőmérnökként tanul, emellett a történelem iránt is érdeklődők. Neki nagyon tetszett a falumúzeumban eltöltött nyár. Reméli, hogy idén is lesz lehetősége ott dolgozni.

A fiatalok idén a Zalaegerszegi Gazdasági Ellátó Szervezethez, a Göcseji Múzeumba, a Skanzenbe, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődékbe, valamint a Polgármesteri Hivatalba mehetnek nyári munkára. Jelentkezni június 22-óta a megyeszékhelyi Munkaügyi Központban lehet, melyhez személyes iratok, iskolai bizonyítvány, illetve tanulói jogviszonyt igazoló okmány szükséges.

V.D./I.G.

 

Tartalom megosztása: