keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nyári színház a levéltárudvaron

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyári színház a levéltárudvaron

2007 június 22 - péntek
Az elmúlt hónapokban új burkolatot kapott a levéltár belső udvara. Az átalakítás nemcsak esztétikai, hanem funkcionális célokat is szolgál, hiszen a nyár folyamán „Kvártélyház” néven kulturális eseményeknek ad otthont a tér.

Horváth Gábor közművelődési szakreferens, Tompagábor Kornél, a Kvártélyház művészeti vezetője és Stefán Gábor, a Hevesi Sándor Színház igazgatója sajtótájékoztatón számolt be az előkészületekről s a programokról.

Horváth Gábor elmondta, már régi álom, hogy a díszudvar művészeti eseményeknek adjon otthont. A nyári programsorozat hagyományteremtő szándékkal július 27-én indul – jórészt önkormányzati támogatással – s egy hónapon át, nyolcféle produkciót láthatnak az érdeklődők.

Stefán Gábor örömét fejezte ki, hogy az önkormányzat partnernek kérte fel a színházat a rendezvény megszervezéséhez és technikai lebonyolításához. Annál is inkább, mert idén először a helyi színészeknek is lesz lehetőségük fellépni a nyári produkciókon. Azt is tudják azonban, hogy a siker országosan ismert művészek nélkül nem megy. Ezért Mácsai Pál (Örkény- majd Villon-esttel) és Für Anikó (Nőstény álom című zenés esttel) is fellépnek majd az rendezvényen.

A Kvártélyház infrastruktúrája a színház munkatársainak jóvoltából épül fel. A 200-210 fő befogadására képes mobil nézőteret a Háziszínpadtól „kölcsönzik”. Tompagábor Kornél szerint az udvar azért is lesz kedves a közönségnek, mert nyugodt, amolyan hangulatos polgári nyárestéket lehet majd eltölteni színvonalas és sokszínű színházi, zenés és táncos programokkal.

A Hevesi Sándor Színház, a Színházért Alapítvány és a Zsinórpadlás Művészeti és Kulturális Közhasznú Egyesület közös rendezvényein fellép majd a Városi Vegyeskar és a Zalai Táncegyüttes. A színház művészei operett- és musicalslágerekkel jelentkeznek, valamint többször is színpadra lépnek az Anconai szerelmesek című zenés komédiával.
A Kvártélyház részletes programja olvasható a zalaegerszeg.hu portálon, melynek nyitóoldala is lesz a nyári színházi program.

Tartalom megosztása: