keresés a weboldalon

Nyitva a városi strand

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyitva a városi strand

2007 május 29 - kedd
Ottjártunkkor még javában folyt a munka a városi strand területén. Karbantartók, kivitelezők tüsténkedtek, hogy minden elkészüljön a hosszú hétvégére tervezett nyitásig. Mint Gyuk Györgytől, a Strand Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, idén a korábbiaknál is több teendőjük akadt, lejárt ugyanis a türelmi idő az oly sokszor meghosszabbított 37/1996-os kormányrendelettel kapcsolatban.

– Szakállas már a szóban forgó rendelet. Hatályba lépése óta számtalanszor kaptak mentességet a fürdők, köztük mi is, a benne foglaltak teljesítésére vonatkozóan. Ez év januárjától azonban nincs több türelmi idő: mostantól nem lehet töltő-ürítő jellegű medencéket üzemeltetni. Kivételt képeznek ez alól a gyógyvizes medencék – tájékoztat Gyuk György. – A városi strandon mindkét gyerekmedence töltő-ürítő rendszerrel működött idáig. Vártunk a nagyobb szabású felújításra, sajnos azonban – pénz hiányában – még mindig nem kerülhet sor a beruházásra. Mindenképpen szeretnénk viszont megtartani kisgyerekes vendégeinket, ezért hozzáfogtunk a pancsoló átépítéséhez. A napokban állítjuk üzembe azt a szűrő-forgató berendezést, amit a medence mellé telepített aknába helyezett el a kivitelező. A nagymedence nem kíván felújítást, feltöltése most van folyamatban.

– Mekkora összeget fordítanak a felújításra?
– Némi önkormányzati segítséggel közel 800 ezer forintba kerül a törvényi előírásnak megfelelő rendszerű medence létrehozása.

– Futja ebből a pénzből magának a medencetérnek a rendbetételére is?
– Csak az újrafestés fér bele szűkös költségvetésünkbe. Készen vannak egyébként a pancsoló kétkorosztályossá történő átalakításának tervei. Bízunk benne, hogy előbb-utóbb ennek megvalósítására is lehetőségünk nyílik. 

– Mi lesz a sorsa a másik gyermekmedencének?
– A tanmedencét nem alakítjuk át forgatott vizűvé, csak alkalmakra, rendezvényekre töltjük fel vízzel. Nem nagyon volt kihasználva ez a medence, ezért nem tartjuk sürgetőnek a felújítását.  

Gyuk György hozzátette: a vízforgató rendszerrel ellátott gyermekmedence mellett hamarosan új parkoló is várja a városi strandra látogatókat. Ötszázezer forintos ráfordítással zajlik az uszoda előtti beállók rendbetétele. A Mártírok útja felől lezárták a parkolót, csak a Botfy utcáról közelíthetik meg mostantól a látogatók. Sorompó engedi be az autókat, ami kifelé menet csak akkor nyílik ki, ha jegyet váltott az autós a strandra.

A városi fürdő vezetői bíznak a tartósan meleg, csapadékmentes nyárban, mellyel már évek óta nem ajándékozta meg őket az időjárás. A tavalyi 27 ezerrel szemben idén nyáron 30 ezer fő feletti látogatóra számítanak. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: