keresés a weboldalon

ÖKO-nap a Dísz téren (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

ÖKO-nap a Dísz téren (Videó)

2011 szeptember 25 - vasárnap
Második alkalommal rendezett ÖKO-napot a Belvárosi Általános Iskola a Dísz téren. Az intézménynek és társszervezeteinek ezúttal is az volt a célja, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem, illetve a környezeti nevelés fontosságára.

A Munkácsy Szakiskola és a Belvárosi Általános Iskola diákjai ötletes ruhakölteményeket kreáltak hulladékból. A rendezvényen óvodások és kisiskolások egyaránt példát adtak abból, hogy a szemétre szánt műanyag kupakokból, kiolvasott újságokból, s üres pet palackokból hogyan lehet praktikus és tetszetős gyermekjátékokat, illetve használati tárgyakat készíteni.

A kerekező diákok pedig azt igyekeztek érzékeltetni, hogy a jármű nem csak négy kerekű lehet, ráadásul környezetkímélő módon is el lehet jutni A pontból B-be.

– Ez, és minden ehhez hasonló rendezvény nagyon jól illeszkedik abba az elképzelésbe, miszerint Zalaegerszegből ökovárost szeretnénk. Fontosnak és példaértékűnek tartjuk azt a munkát, amit ennek érdekében a Belvárosi Iskolában kifejtenek- fogalmazott Balaicz Zoltán alpolgármester.

– Iskolánkban már intézményesített formában zajlik a környezetvédelmi nevelés. Úgy gondoljuk, hogy az ebbe fektetett munka nem veszik kárba, s a későbbiek folyamán feltétlenül megtérül. Mert gondolom, hogy azt senki nem vitatja, hogy a környezetnek mára már védelemre, igen nagy védelemre van szüksége- hangsúlyozta Makovecz Tamás igazgató.

Makovecz Tamástól megtudtuk, hogy a környezetvédelmet a későbbiekben is komolyan gondolják. Ennek érdekében folyamatosan pályáznak, s nem kevés sikerrel. Tavaly 500 ezer forintot, legutóbb pedig 13.300 eurót nyertek. S, ha szerencséjük lesz, idén újabb 5 millió forinthoz jutnak, mellyel anyagilag is megalapozhatják a jövő generáció környezettudatos nevelését.

VN/CSM

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: