keresés a weboldalon

ÖKO-Nap harmadszor (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

ÖKO-Nap harmadszor (Videó)

2012 szeptember 28 - péntek
Harmadik alkalommal rendezett ÖKO-Napot a Belvárosi Általános Iskola a Dísz téren. Az intézménynek és társszervezeteinek ezúttal is az volt a célja, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem, illetve a környezeti nevelés fontosságára.

A megnyitón csakúgy, mint az elmúlt években a különböző színes műsorokkal ezúttal is megadták a módját a kisdiákok. A délelőtt persze alapvetően az iskolán kívüli oktatás jegyében telt, ami – Gyutai Csaba polgármester szerint – szervesen kapcsolódik Zalaegerszeg ökovárossá válásához. 

Makovecz Tamás, a Belvárosi Általános Iskola Igazgatója a környezeti nevelés fontosságát hangsúlyozta. 

Ezt bizonyítja, hogy a gyerekek játszi könnyedséggel töltötték ki például a hulladéktotót, hibátlanul válaszolva egyebek mellett arra a kérdésre, hogy mi a szelektív gyűjtés fogalma, vagy mit nem szabad a komposztba tenni. 

Ugyancsak nem tévedtek akkor, amikor a természet ajándékait kellett felismerni, amit annak rendje és módja szerint kóstolással is egybekötöttek. A diákok találékonyságukat is feltárták a kiürült pet palackokkal, s láthattuk azt is, hogy miképpen hasznosulhatnak a kiürült sörösdobozok. 
 V.N./E.K.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: