keresés a weboldalon

Oktatási központ nyílt (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Oktatási központ nyílt (Videó)

2020 augusztus 28 - péntek
Megnyitotta kapuit a „Bürü” Zalai Vadászati Oktatási Központ Zalaegerszegen. Az egyedülálló létesítmény a fiatalok számára nyújt interaktív tanulási lehetőséget. Itt több teremben játékos feladatokkal várják majd a gyermekeket.

A gyülekezőt fújó vadászkürtök harsonájával indult a program. Ezt követően egy idén alapított életműdíjat adtak át. A Zalai Vadászatért tett kiemelkedő munkát végzők elismerését a megyei Vadászkamara, a Vadászszövetség, valamint a Zalai Gímszarvasért Alapítvány hozta létre. A Lentiben elejtett világrekorder gímbika kicsinyített kisplasztikáját elsőként Varga Ernő kapta, aki 34 éven keresztül irányította és segítette a zalai vadászéletet.

Varga Ernő, nyugalmazott Zala megyei fővadász:

Az oktatóközpont ünnepélyes megnyitóján Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: fontos, hogy már fiatalkorban ráirányítsák a figyelmet a természet szeretetére és megbecsülésére.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Az interaktív tanulószobákban többek között vadászható fajok preparátumai, valamint virtuális, lézeres vadászat fogadja az óvodásokat és az általános iskolásokat.

dr. Nádor László, elnök, OMVK Zala Megyei Területi Szervezete:

Az eseményen elhangzott: az Országos Vadászkamara 2014 óta kiemelt feladatának tekinti az ifjúsággal való kapcsolattartást. Így 2022-ig minden megyében szeretnének ilyen oktatóközpontot létrehozni.

Gy.A./I.G.

Fotó: FOTOZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: