keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Önkormányzati támogatás a pótfelvételizőknek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Önkormányzati támogatás a pótfelvételizőknek (Videó)

2013 augusztus 01 - csütörtök
Két millió forintos támogatási keretet szán a városi önkormányzat azoknak, akik a pótfelvételi eljárás keretében a Nyugat- magyarországi Egyetem zalaegerszegi központjának mechatronikai mérnök képzésére jelentkeznek. A felvételt nyert hallgatók első két félévben térítésmentesen tanulhatnak.

Zalaegerszegen, a korábbi évhez képest 40 százalékkal több, mintegy 426 hallgatót vettek fel a helyi felsőoktatási intézmények. A Nyugat- magyarországi Egyetem zalaegerszegi központjába, első körben 42-en jutottak be. A helyi és regionális vállalatok szakemberigénye miatta a városi önkormányzat kiemelten támogatja a mechatronikai képzést választókat – tudtuk meg Balaicz Zoltán alpolgármestertől.


Azok, akik a pótfelvételi eljárás során bekerülnek a zalaegerszegi képzésbe jó tanulmányi eredmény esetén a következő éveiket állami támogatással folytathatják. A helyi Karrieriroda és Diákcentrum felmérése alapján az itt végzett szakembereknek kiváló esélyei lesznek a munkaerőpiacon.


Akik első körben nem kerültek be egy felsőoktatási intézménybe sem, pótfelvételi eljárásra augusztus 12-ig jelentkezhetnek.
DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: