keresés a weboldalon

Örökös tagok bronz portréi

Zalaegerszeg címer
Hírek

Örökös tagok bronz portréi

2008 december 22 - hétfő
A Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház négy örökös tagjának bronz fényképeit avatták fel a napokban a teátrum főbejáratánál. Béres János szobrászművész rézfényképeken örökítette meg Bereményi Géza Kossuth-díjas író-rendező, Boncz Barnabás színházi titkár, művészeti kurátor, Egervári Klára, nyugalmazott érdemes művész és Ruszt József Kossuth díjas főrendező, igazgató arcmását.

Siklósi Vilmos és felesége Judit támogatásával készültek el az alkotások, és mint Siklósi Vilmos az avatóünnepségen fogalmazott, a három szerelme – szülei, felesége és családja, valamit a művészetek, ezen belül a színház – közül a teátrum iránti vonzalmát otthonról hozta magával, és öröm számára, hogy adhat, segíthet. Az egerszegi színház nem csak értéket, hanem egy nagyszerű közösséget is teremtett, és ezért, mindannyiunkért támogatják a művészetet.

Dr. Gyimesi Endre avatóbeszédében a négy színházi szakember életútját méltatta, kiemelve munkásságuk jelentősebb állomásait. A város nevében megköszönte a Siklósi házaspárnak mindazt, amit az elmúlt években tettek a színházért, a kultúráért, hiszen nem ez az első eset, hogy mecénásként támogatják a teátrumot.

A legnagyobb derültséget az váltotta ki, amikor a polgármester Boncz Barnabással viccelődött, mondván úgy hírlik nevet változtat, és ezentúl „Bronz Barnabásnak” hívják majd.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: