keresés a weboldalon

Orvosi rendelőt avattak a Landorhegyen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Orvosi rendelőt avattak a Landorhegyen

2008 május 26 - hétfő
Felavatták a város legújabb és egyik legmodernebb orvosi ren-delőjét. Az „egy orvos-egy rendelő” program utolsó beruházása-ként megvalósult létesítmény a volt landorhegyi kisposta helyén fogadja a betegeket.

Az orvosi rendelőt Udvar Sándor, a Lész Kft. ügyvezető igaz-gatója jelentette készre. Mint elmondta, terv szerint, megfelelő mi-nőségben, határidőre elkészült a létesítmény. Az új orvosi rendelő minőségi változást jelent a városrész fejlődésében, ezt már dr. Gyimesi Endre mondta avatóbeszédében. Emlékeztetett a polgármester arra, hogy a 90-es évek közepén fogott a város az egy munkahelyes orvosi rendelők kialakításába. A Landorhegy sem maradt ki a sorból.

2000-ben új rendelő készült a Göcseji út 53. szám alatt, majd a Gasparich utcában tartottak avatót. Ezt követően történt meg a Landorhegyi rendelők felújítása, ahol végül dr. Széll Szilvia elköltözésével teremtődtek meg az egy munkahelyes feltételek. A volt kisposta helyén 24,2 millió forintos költséggel alakíttatott ki a város új orvosi rendelőt. A berendezésre további 3,8 millió forintot költöttek.

Az eredménnyel mind a háziorvos, dr. Széll Szilvia, mind a körzet betegei elégedettek. – Európai színvonalú rendelőt kaptam – mondja hálás szívvel a doktornő. – Nagy örömömre szolgált, hogy már a tervezéskor, majd végig a kivitelezés során figyelembe vették igényeimet. Ennek megfelelően egy igazán tágas, (97 négyzetméter alapterületű) rendelőbe költözhettünk. Különösen nagy hasznát vesszük a több helyiségnek. Külön szobában dolgozom én, és külön helye van az asszisztensnek. Ily módon lehetőség van a beteg és az orvos közötti bizalmas beszélgetésnek.

Az új rendelő maximálisan megfelel a szabványoknak. Akadálymentesen juthatnak be a mozgáskorlátozottak a létesítménybe, és azon belül is biztosított az akadálymentes közlekedés. Az új orvosi rendelő létrehozása sokban köszönhető Panácz Antalnak, a körzet önkormányzati képviselőjének. A nyugdíjas testnevelőtanár sokat lobbizott a Gönczi ÁMK felújításáért, ahová végül beköltözött a kisposta, így jutott hely egy új orvosi rendelőnek.

Két legyet ütöttünk egy csapásra, fogalmazott Panácz Antal, majd az orvosi rendelő előnyei között említette, a környezetében található számos parkolót. Az „egy orvos, egy rendelő” program lezárult, elindul ugya-nakkor a régi rendelők felújítása, jelentette be a polgármester. Dr. Gyimesi Endre elmondta, négyéves programot fogadtak el a város orvosi rendelőinek felújítására. A teljes program 80 millió forintos ráordítást igényel. Ebből az idei évben 20 millió forint realizálódik.

A Köztársaság út 55. szám alatt kettő, a Nemzetőr utca 15. szám alatt pedig egy rendelő felújítását tervezi a város, de szerepel a ter-vek között a központi ügyelet rekonstrukciója is. A Zárda utcai egészségügyi létesítmény rendbetételéhez vállalkozói segítségre számít az önkormányzat, míg a Berzsenyi utcai komplexum átfogó rekonstrukciója érdekében pályázatot nyújtottak be. (Zala-Lap Kft., F. M., Z. A.)

Tartalom megosztása: