keresés a weboldalon

Ott vagyunk a döntőben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ott vagyunk a döntőben

2010 április 15 - csütörtök
ZTE FC – Újpest FC 0-0 Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés a döntőbe jutásért, második találkozó. Zalaegerszeg, 5815 néző. Jv.: Solymosi.( Erős, Kispál. ). Sárga lap: Vlaszák 10. p., Kabát 12. p., Bogunovics 70. p., Horváth A. 87. p., Balázs 88. p., Simek 90. p.

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovics, Bogunovics ( Kovács G. 71. p.), Panikvar – Sluka ( Horváth Á. 53. p.), Máté, Kamber, Illés – Balázs, Rudnevs ( Magasföldi (91. p.). Vezetőedző: Csank János.

Újpest FC: Horváth T. – Szokol, Vermes, Takács, Pollák – Simek, Vasiljevics, Korcsmár, Tóth N. (Foxi 68. p.) – Kabát (Barczi 16. p.), Rajczi. Vezetőedző: Mészöly Géza.

Mindkét oldalon nagy volt a fogadkozás a mérkőzés előtt. Az fővárosiak a bajnoki mérkőzésen nyújtott játékukra alapoztak, a ZTE-nél a hazai környezet és az 1-0-s előny miatt bíztak a továbbjutásban. A hátrányban lévő Újpest nekiesett a ZTE-nek és már a 11. percben büntetőhöz jutott. Tóth Norbert tizenegyesét azonban védte a ZTE kapusa.

A másik oldalon Rudnevs emelését hárította bravúrral a vendégek „portása”. Ezután Kabát cserét kért, de az Újpest továbbra is kézben tartotta a mérkőzés irányítását, a játékrész hajrájában két fővárosi helyzet is kimaradt. Szünet után úgy nézett ki elkapja a ritmust a hazai csapat, egy ízben a kapufa hárított Horváth helyett.

A fellángolás 15 percig tartott, miközben a közönség apait, anyait beleadva bíztatta a zalaiakat. A találkozó hajrájában a ZTE nem tudta megtartani a labdát, állandósult az Újpest fölénye. Közben Horváth A. biztosíthatta volna be a továbbjutást, nem tette. Maradt a gólnélküli döntetlen, ami azt jelentette, hogy fennállása során először Magyar Kupa-döntőt játszhat a ZTE.

Vélemények

Csank János, a ZTE vezetőedzője: – Tudtuk, hogy az Újpest nekünk ugrik, és gólt akar szerezni. Egy rossz védelmi váltást követően megvolt rá az esélye, de Vlaszák hárította a Tóth büntetőjét, ami döntő tényező volt. Jól játszott az Újpest, szerencsére egy valami, a gól hiányzott a játékukból.

Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője: – Nehéz higgadtnak maradnom, mert úgy érzem, hogy a büntető előtt Vlaszákot ki kellett volna állítania a játékvezetőnek. Ez döntően befolyásolta a találkozót. Csapatomból többen sérültek voltak, így Kabát és Rajczi is. Nagyon sajnálom a játékosaimat, mert jól játszottak, mindent megtettek a továbbjutásért.

Horváth András, a ZTE játékosa: – Igazi kupamérkőzés volt. Egy kicsi szerencsénk is volt. Az elmúlt hetekben sokat beszéltünk arról, hogy döntőt kell játszani. A Haladás elleni találkozó óta bíztam benne, hogy így lesz. A hajrábeli a lövésemről annyit, nem nagyon számítottam rá, hogy elér hozzám a labda. A védő talpa alatt elcsúszott, így sikerült a lövésem. Akkor lövők gólt majd, amikor senki nem számít rá.

Schultz Levente, a ZTE cserejátékosa: – Igazi kupahangulat uralkodott a pályán és a nézőtéren egyaránt. Számítottunk arra, hogy az Újpest nekünk ugrik. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, nem hittem volna, hogy 0-0 lesz a végeredmény. A Debrecen elleni döntő még nagyon messze van. Egy mérkőzés dönt, azon bármi megtörténhet.

Kocsárdi Gergely, a ZTE játékosa: Nagyon nehéz mérkőzés volt. Bármennyire is igyekeztünk nyugodtnak maradni, a tét nyomta a vállunkat. Egyszer már a kupadöntő közelébe érve estünk ki hazai pályán. A játékunk elég görcsös volt. Két mérkőzés alapján megérdemeltük a továbbjutást. A Puskás Stadionban többünknek élete mérkőzése lesz. Ott a DVSC az esélyesebb, de szeretnénk meglepetést okozni, ahogy tettük pár hete Zalaegerszegen.

(Zala-Lap, B. I. – L. D.
Fotó: Z. A.)

Tartalom megosztása: