keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ovis és kisiskolás sportnap

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ovis és kisiskolás sportnap

2010 február 04 - csütörtök
Zalaegerszeg MJV Önkormányzata minden évben játékos sportolásra hívja a legkisebbeket. A programot karácsony előtt szoktuk megrendezni, de 2009. decemberében az influenza miatt elmaradt. Így február 11-én, csütörtökön pótoljuk, mert szeretnénk örömet szerezni a legifjabb korosztályoknak, s egyben segíteni a mozgás, a sportolás szeretetének kialakítását, hogy az minél több gyermek mindennapjainak természetes részévé váljon.

A korábbi években csak az óvodások részére rendeztük meg a „Mozdulj Egerszeg! Játsszunk együtt!” karácsonyváró sportnapot, amelyre első alkalommal, 2007-ben már a zalaegerszegi általános iskolák 1 – 3. osztályainak tanulóit is meghívtuk.

A pedagógusok és a tanulók véleményei is azt tükrözték, hogy jó ötlet volt a kisdiákokkal bővíteni a résztvevők körét. Egészen kicsik és már nagyobbak egyaránt élvezték a tavalyi rendezvény programjait. Az idei rendezvényről:

Időpont: 2010 február 11. csütörtökön délelőtt 9.30-tól 11.30-ig
az ovisok, déli 12.30-tól (15.00-ig) pedig az alsós kisdiákok vesznek részt.

Helyszín: Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok

A rendezvényen résztvevők száma: kb. 1500 fő gyermek (822 fő óvodás és 639 fő 1-3 osztályos, alsó tagozatos kisdiák) és a kísérő pedagógusok. „Délelőtt immár hagyományosan 2 vendég óvodás csoport is lesz a Varasdról és Lendváról

• Technikai segítséget nyújtanak a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat tagjai, élen a diákpolgármesterrel és a rendőrség kortárs segítői, a rendezők az egészségügyi biztosításról is gondoskodnak.

Szervező:
Zalaegerszeg MJV Polgármesteri Hivatal Művelődési és Sport Osztálya

Program:
A program során fellépnek a Dózsa György Tagiskola majorett csoportja Némethné Sejber Ildikó vezetésével, a Griff Bábszínház művészei és sportolók is.

Bemutatók:

aikido: Zalaegerszegi Aikido Sportegyesület

birkózás: Zalaegerszegi Birkózó Sport Egyesület

cselgáncs: Zalaegerszegi Judo Sportegyesület

karate: Sendo Ryu Karatedo Sport Egyesület

wing-tsun kung-fu: East European Wing Tsun Organization

A sportági bemutatók után lehetőség lesz arra is, hogy a gyerekek – szakszerű felügyelet és irányítás mellett – kipróbálják a különböző sportokat.
• A gyermekek utaztatását (autóbuszok biztosításával) megszerveztük.
• Ajándékként csokit és üdítőt kapnak.
• A rendőrség (városi) prevenciós standdal a rendezvényen jelen lesz.

Zalaegerszeg, 2010. február 4.

Fentősné Belléncs Andrea
ifjúsági szakreferens

Tartalom megosztása: