keresés a weboldalon

Palackposta a Keresztury Irodalmi Körben (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Palackposta a Keresztury Irodalmi Körben (Videó)

2014 március 19 - szerda
Palackposta címmel mutatták be a zalai-muravidéki írók és költők antológiáját a Keresztury Irodalmi Kör rendezvényén, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. Gyutai Csaba polgármester köszöntőjében azt mondta: Zala megye ismét felkerült Magyarország irodalmi térképére.

Harminchárom zalai és muravidéki szerző műveiből állította össze Szemes Péter a Palackposta címmel megjelent kortárs irodalmi antológiát. Nemcsak zalaegerszegi, hanem keszthelyi, lenti, nagykanizsai szerzők műveit is olvashatjuk, és a lendvai műhely is több szerzővel képviselteti magát a kiadványban.

Az önkormányzat anyagilag is támogatta a kötet megjelenését. Emellett Gyutai Csaba polgármester kiemelte, hogy a Pannon Tükör nemcsak egy irodalmi folyóirat, hiszen komoly irodalmi élet szerveződött az égisze alatt.

Tóth Imre az 1980-as évek óta foglalkozik írással. A korábban megjelent Lüktetés című antológiában is olvashattuk műveit. Most hét verse szerepel a kiadványban, amelyek közül „A lélek nulla foka” című alkotása áll hozzá a legközelebb.

Szakony Dorina az antológia legfiatalabb szerzője, akinek az írás szeretete, az irodalom és a színház szeretetével együtt jött az életébe. Művei három-négy éve jelennek meg a Pannon Tükör Kulturális Folyóiratban.

A rendezvényen az antológia zalaegerszegi szerzői is közreműködtek.

V.D./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: