keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Pályaválasztási kiállítás és szakmabemutató Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pályaválasztási kiállítás és szakmabemutató Zalaegerszegen (Videó)

2012 november 08 - csütörtök
Tizenharmadik alkalommal rendeztek pályaválasztási kiállítást és szakmabemutatót Zalaegerszegen. A ma kezdődött és szombatig tartó programon 60 kiállító népszerűsíti a náluk elsajátítható ismeretanyagot.

A rendezvényen a pályaválasztás előtt álló fiatalok az iskolák képzési rendszeréről, az oktatott szakmákról, valamint a megszerezhető végzettségről kaphatnak átfogó képet. A munkaügyi szervezet személyre szóló tanácsadással, illetve munkaerő-piaci és foglalkoztatási információkkal is az érdeklődők rendelkezésére áll. Zala megyéből egyébként 67, jellemzően általános iskola több, mint 2500 tanulója jelezte előzetesen részvételi szándékát. Közülük mintegy 1900-an ingyenesen és szervezett utazással érkezhetnek a helyszínre. A jelenlegi kínálatban Komáromi Róbert, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főigazgatója szerint olyan szakmák szerepelnek, melyekkel a munkaerő-piacon jó eséllyel helyezkedhetnek el a fiatalok.


Borsos József, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója a rendezvénnyel kapcsolatos legfőbb célkitűzéseket foglalta össze.


Rigó Csaba kormánymegbízott egy újszerű kezdeményezésről szólt, hangsúlyozva a szülők szerepét a pályaválasztás időszakában.


A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy – csakúgy, mint a korábbi években – más városokból is érkeztek különböző oktatási intézményeket képviselő kiállítók. Többek között Balatonboglárról, Barcsról, Tapolcáról és Székesfehérvárról.

V.N./E.K.

Tartalom megosztása: