keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Pályázati felhívás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pályázati felhívás

2007 május 15 - kedd
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki az 1985. utáni használatbavételi engedéllyel rendelkező, legalább 8 lakásos lakóépületek üzemelő, gáztüzelő-berendezések égéstermékeinek elvezetésére szolgáló egycsatornás gyűjtőkéményei (a továbbiakban: termofor kémény) biztonságtechnikai felújításának, kiváltásának támogatására.

1. A pályázók köre:
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város közigazgatási területén lévő minimum 8 lakást tartalmazó lakóépületek lakásszövetkezetei, illetve társasházi közösségei a taggyűlés vagy közgyűlés határozata alapján nyújthatnak be pályázatot termofor kéményeik felújítására.

2. A pályázati feltételek:
Csak teljes épületek, vagy dilatációval határolt épületrészek kaphatnak támogatást, kisebb épületrészek önállóan nem. A felújítás során csak olyan megoldások alkalmazhatók, amelyek érvényes építőipari műszaki engedéllyel, ÉME tanúsítvánnyal rendelkeznek. A felújítás során az épületben lévő valamennyi termofor kéményt – az állapotának megfelelően – fel kell újítani. Nem nyújtható támogatás a termofor kéményekbe bekötött tüzelőberendezések cseréjéhez, illetve javításához, felújításához. Nem igényelhető támogatás a pályázat benyújtása előtt már megkezdett beruházáshoz.

3. A pályázattal elnyerhető támogatás:
A támogatásra irányuló pályázati eljárás egy lépcsős:
a.) az önkormányzat ír ki – a lakóépület-felújítási programjához kapcsolódóan – nyilvános pályázatot a jelen felhívás 1. pontjában meghatározott körben a termofor kémények felújításának önkormányzati támogatására.

A pályázónak a teljes felújítási költség és a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség megosztását a pályázatában be kell mutatnia.
Támogatásból nem fedezhető költségek a lakásokon kívüli, ugyanazon épületben lévő nem lakáscélú ingatlanok kéményfelújításának, kiváltásának, lakás- és nem lakás célú ingatlanok termofor kéményekbe bekötött tüzelőberendezései cseréjének, illetve javításának, felújításának, valamint a pályázat elkészítéséhez kapcsolódó ráfordításoknak az általános forgalmi adót is tartalmazó költségei. A támogatásból nem fedezhető munkálatok a támogatott programmal egy időben – a lakástulajdonosok terhére – elvégezhetők.
(A pályázat szempontjából nem minősül lakáscélúnak az a helyiség és a közös tulajdoni hányadból ezen helyiségeket megillető arányos rész, mely az ingatlan-nyilvántartásban nem lakásként van nyilvántartva, pl.: üzletek, irodák, raktárak és az ezen helyiségekhez tartozó garázsok.)

A költségmegosztás a termofor kémények felújítási költségei vonatkozásában a következő:
• a vissza nem térítendő önkormányzati támogatás: legfeljebb a bekerülési költség 50 %-a, de lakásonként legfeljebb 80. 000,- Ft,
• a lakástulajdonosok saját ereje: legalább a bekerülési költség 50 %-a, illetve a bekerülési költség és az önkormányzati támogatás különbözete.
A lakástulajdonosok – az adott épület esetében – részben vagy egészben átvállalhatják az egyes tulajdonost érintő saját részt, illetve az önkormányzatot terhelő részt.
Az önkormányzati támogatás egyszeri, vissza nem térítendő formában, az éves költségvetésben jóváhagyott keretösszeg erejéig nyújtható. A támogatás egyszer megítélt összeg, ha a pályázónak (lakástulajdonosok) a pályázatban megjelölttől eltérő, pótlólagos költségei merülnek fel, akkor azok megfizetésére a pályázó (lakástulajdonosok) köteles, az önkormányzati támogatás összege nem emelkedik. Ha a beruházás megvalósítása során a beruházás költségei a támogatásban részesített pályázatban megjelölt költségeknél alacsonyabbak, az önkormányzati támogatás összege ezzel arányosan csökken.

A pályázatban igényeltnél alacsonyabb összegű támogatásról is hozható döntés. A döntési javaslatot a Gazdasági Bizottság készíti elő, és a közgyűlési döntésig egyeztet a pályázóval.

A pályázónak a szükséges saját erő meglétét hitelt érdemlő dokumentummal igazolnia kell (lakógyűlési határozat, banki igazolás). A lakástulajdonosok saját erejeként csak készpénz vehető figyelembe, melynek forrása többek között lehet az épület felújítási alapja, a tulajdonosok egyszeri hozzájárulása, valamint bankhitel. A pályázó lakóközösségnek közgyűlési, illetve taggyűlési határozatot kell hoznia arról, hogy nyertes pályázat esetén a készpénzben általa vállalt saját erőt elkülöníti és a pályázat szerinti munkálatok elvégzéséhez a munkaterületet biztosítja.

Sikeres pályázat esetén az önkormányzat a támogatottal támogatási szerződést köt, melynek feltétele, hogy a pályázó saját forrásait az önkormányzat által megjelölt, elkülönített számlára utalja át.

4. A pályázat benyújtásának módja helye és határideje:
A pályázat magyar nyelven, kizárólag a pályázati formanyomtatványokon nyújtható be. A formanyomtatvány sem tartalmában sem alakjában nem változtatható.
A pályázat részletes feltételeit és a pályázati formanyomtatványokat jelen pályázati felhívás és mellékletei tartalmazzák.
A pályázatot a felhívásban közölteknek megfelelően, hiánytalanul és az előírt dokumentumok csatolásával kell benyújtani.
A pályázatot 2 példányban (1 eredeti és 1 másolat) a Polgármesterhez lehet benyújtani

2007. július 31-ig.

A határidőt követően benyújtott pályázatok az elbírálásból kizárásra kerülnek.

Amennyiben a határidőre beérkezett pályázatok esetében hiányzó adatok, dokumentumok, vagy tisztázatlan kérdések merülnek fel, az önkormányzat a beérkezéstől számított 5 napon belül hiánypótlásra szólítja fel a pályázót, 5 napos határidő kitűzésével, a hiánypótlás tárgyának meghatározásával.
A hiánypótlás keretében az előírt dokumentum egyszeri alkalommal pótolható. A határidő nem hosszabbítható meg, elmulasztása esetén nincs helye igazolásnak. A hiánypótlás elmulasztása, illetve a nem teljes körű hiánypótlás a pályázat kizárását eredményezi.

A pályázat postai úton vagy személyesen is benyújtható. Postai úton a pályázatokat ajánlott küldeményként, zárt borítékban a következő címre kell beküldeni:
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármestere
8900 Zalaegerszeg
Kossuth Lajos u. 17-19.

A borítékon fel kell tüntetni a pályázat megnevezését, a pályázó nevét, címét, a pályázattal érintett épület címét.
A pályázat benyújtásának időpontja: a boríték vagy csomag postára történő feladásának időpontja.
A személyesen benyújtott pályázatot a ZMJV Önkormányzata Városfejlesztési és Tervezési Osztályán kell érkeztetni. A pályázat benyújtásának időpontja: az érkeztetés időpontja.
A pályázat benyújtásakor pályázati díjat nem kell fizetni.
A pályázatok értékelését a Műszaki Bizottság végzi – szükség esetén a Gazdasági Bizottság javaslatának figyelembevételével – és Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése dönt a pályázatok támogatásáról, melyről a pályázókat írásban értesíti.

A pályázathoz szükséges adatlapok, pályázati útmutató és bővebb információ Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Tervezési Osztályán kérhető (Tel: (92) 502-162, 502-100/428 mellék).
A pályázati felhívás és mellékletei letölthetők a www.zalaegerszeg.hu honlapról.

Tartalom megosztása: