keresés a weboldalon

Parkerdőben versenyeztünk – „Az erdők nemzetközi éve 2011” (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Parkerdőben versenyeztünk – „Az erdők nemzetközi éve 2011” (Diákújság pályázat)

2011 november 21 - hétfő
Egy érdekes pályázatot láttunk a faliújságon, amelynek a címe „Az erdők nemzetközi éve 2011.” volt. Gyorsan alakítottunk egy 5 fős csapatot és nevet is választottunk magunknak.

A vetélkedő első fordulójára plakátot kellett készíteni az erdő 12 pontjának összeállításával. Megfogalmaztuk, hogy szerintünk mik a legfontosabb szabályok, melyeket a turistáknak és a kirándulóknak be kell tartani a természetben. Rajzainkkal tettük színesebbé az erdő „parancsait”.

Az iskola többi csapatának alkotásaival együtt elküldtük munkánkat a zsűrinek. Nagy izgalommal vártuk, hogy a döntőbe kerültünk-e. Pár nap múlva kaptuk a hírt, hogy részt vehetünk az erdei kiránduláson és a játékos vetélkedőn. Elhatároztuk, hogy másnap kisétálunk a Parkerdőbe és megfigyeljük az erdő növényeit és állatait. Sok érdekes dolgot tudtunk meg a tanösvény állomásain található táblákról.

Lelkesen készültünk a versenyre az órákon és a szabadidőnkben is. A döntő napján izgatottan indultunk útnak a többi versenyzővel együtt. Érdeklődve hallgattuk az erdész bácsi szavait és szorgalmasan jegyzeteltünk.

A séta végén megkaptuk a feladatlapokat, amiket közösen kellett kitöltenünk. Boldogan újságoltuk a tanító néninek, hogy a legtöbb kérdésre tudtuk a helyes választ.

A díjazottak névsorát kedden kaptuk meg. Ekkor még nem sejtettük, hogy pontosan milyen helyezést értünk el. Elérkezett a várva várt nap és kihirdették a győztest. Az első helyezett az Ady Endre Általános Iskola Zöld kommandó csapata, a harmadik pedig a 2.b osztály Erdővédők csapata lett.

Nagyon büszkék voltunk magunkra és társainkra. Nagyon várjuk a következő lehetőséget, ahol megmutathatjuk tudásunkat.

Zöld kommandó (3.b):         

Aglan Ayah                          
Németh Glória                       
Molnár Julianna                     
Bodorkós Marcell                   
Pintér Kristóf                        

Erdővédők (2.b):

Bakonyi Dóra
Schifter Anna
Kovács Botond
Gergye Milán
Nádasdy-Horváth Hunor

Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Tartalom megosztása: