keresés a weboldalon

Pécsett kirándult a 7.b osztály

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pécsett kirándult a 7.b osztály

2013 május 31 - péntek
Reggel korán, hajnali 6-kor indultunk az iskolától. Az oda út jól telt, mindenki vidám volt és jókedvű, bár az elején még álmosak voltunk.

Az első úti cél Abaliget volt, ahol egy kb 1,4 méter magas és 1 méter széles bejáraton  egy  barlangba jutottunk. Nagyon jó volt, tele hatalmas sziklákkal, s először még csak kicsi, de később egyre nagyobb cseppkövekkel találkoztunk. Felmentünk egy meredek lépcsőn, ahol az ott látható érdekes képződményekről mesélt az idegenvezető. Itt január-februárban láthatunk 3 fajta denevért, ha szerencsénk van, akár 7 félét is. Ezután elmentünk a Denevérmúzeumba, ahol különböző denevérfajokat tekinthettünk meg. 
Újra buszra szálltunk és dél körül Pécsre értünk, a Zsolnay negyedbe. Ez a fantasztikus kulturális központot 2010-ben adták át, amikor Pécs volt az EU Kulturális Fővárosa. Itt megtekintettük a Rózsaszín Kiállítást, melyben több, különböző, többnyire rózsaszínű porcelánokat láthattunk. Gyönyörű volt!
Utána a meglátogattuk a Labor- Interaktív Varázsteret, ahol a játszósaroktól a Tesla tekercsig sok érdekességet, izgalmas fizikai kísérletet láthattunk és próbálhattunk ki.
 
Rövid pihenő után Planetáriumba mentünk. Varázslatos kalandozást éltünk át az égbolton, egy csillagász előadásának kíséretében. Megismertük a csillagképeket és az otthonról is látható égitesteket. 
A következő órát Gyugyi László, kerámiákat bemutató, magángyűjteményének megtekintésével töltöttük. A kiállításon sokféle technikával ismerkedtünk meg a szecesszió a historizmus, és a millennium időszakából.
Tartalmas, jó hangulatú kiránduláson vehettünk részt, ezért külön köszönet Jegesi Éva és Csordás Beáta tanárnőknek!
Horváth Anita és Varga Virág 7.b
Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI

Tartalom megosztása: