keresés a weboldalon

Polgármesteri évértékelő (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Polgármesteri évértékelő (Videó)

2021 december 09 - csütörtök
Értékelte az elmúlt év eredményeit Balaicz Zoltán. A polgármester kitért a koronavírus-világjárványra és az ellene való védekezés lehetőségeire. A városvezető kiemelte: önkormányzati forrásból az elmúlt időszakban 175 millió forintot költöttek járványkezelésre és a lakosság védelmére.

A város első embere a legfontosabb gazdaságfejlesztési lépésekkel folytatta beszámolóját. Mint mondta, a megye legnagyobb – 170 milliárd forintos – beruházása az M76-os 2×2 sávos gyorsforgalmi út építése, melynek már két szakasza elkészült. Balaicz Zoltán kiemelte még a ZalaZone Járműipari Tesztpályát. Ennek köszönhetően épül többek között a 60 milliárd forintos Rheinmetall harcjárműgyár, a 33 milliárdos logisztikai központ és konténerterminál, valamint a tervek között szerepel egy drónkutatóközpont is. A gazdaság erősítése és a munkahelyteremtés a motorja annak, hogy a város fejlődni tudjon.

 Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Ezért új feladat a szakképzés, a technikumok és az egyetemek megerősítése annak érdekében, hogy az új munkahelyeket betöltsék.

A Modern Városok Program részeként ugyancsak korszerűsítenek Zalaegerszegen. Ezeket az állami, kormányzati beruházásokat önerőből nem tudta volna kivitelezni a város.

 Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

 Ennek jegyében felújították többek között a Nagytemplomot. Jelenleg is zajlik a volt KISZÖV székház és a Göcseji Múzeum restaurálása. Ezek többsége várhatóan 2022-re elkészül. A polgármester beszámolt még a kultúra és a sport területén végzett tevékenységekről, valamint kitért a környezet és klímavédelem fontosságára. Ezzel kapcsolatban kiemelte a hulladékgazdálkodási fejlesztést, az egészséges ivóvízellátást, valamint a biztonságos szennyvízkezelést, továbbá a faültetési program sikerességét.

GY.A./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: