keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Pótjelentkezés a főiskolákra

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pótjelentkezés a főiskolákra

2008 augusztus 06 - szerda
A zalaegerszegi felsőoktatási intézmények közül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Zalaegerszegi Képzésén (közkeletű nevén a Műszaki Főiskolán) nem kerül sor pótfelvételi eljárásra. A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar Zalaegerszegi Intézetében (közkeletű nevén a Pénzügyi és számviteli Főiskolán) a következő szakokra lehet jelentkezni a pótfelvételi keretében:

– gazdálkodás és menedzsment BSc szak (alapképzés, nappali és távoktatásos tagozat, költségtérítéses forma)

– pénzügy és számvitel BSc szak (alapképzés, nappali és távoktatásos tagozat, költségtérítéses forma)

– banki szakügyintéző felsőfokú szakképzés (nappali tagozat, állami és költségtérítéses forma)

– pénzügyi szakügyintéző felsőfokú szakképzés (nappali tagozat, állami és költségtérítéses forma)

– számviteli szakügyintéző felsőfokú szakképzés (levelező tagozat, állami és költségtérítéses forma)

– idegenforgalmi szakmenedzser felsőfokú szakképzés (nappali tagozat, állami és költségtérítéses forma)

– kereskedelmi szakmenedzser felsőfokú szakképzés (nappali tagozat, állami és költségtérítéses forma)

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában (közkeletű nevén az Egészségügyi Főiskolán) a következő szakok esetében lehet részt venni a pótjelentkezés folyamatában:

– ápolás és betegellátás BSc szak (alapképzés, nappali tagozat, költségtérítéses forma)

– egészségügyi szervező BSc szak (alapképzés, nappali és levelező tagozat, költségtérítéses forma)

A pótfelvételivel kapcsolatban a legfontosabb tudnivaló, hogy csak azok jelentkezhetnek, akik a normál eljárásban nem nyertek felvételt, illetve akkor még nem adtak be jelentkezési lapot.

A pótfelvételi keretében csak egy intézménybe és egy szakra lehet jelentkezni! Amennyiben az intézmény az adott szakot államilag támogatott és költségtérítéses formában is meghirdeti, úgy mindkét támogatási forma feltüntethető a jelentkezési lapon.

A jelentkezési lapot a mellékletekkel együtt közvetlenül a felsőoktatási intézménybe kell eljuttatni. Elektronikusan jelentkezni nem lehet.

Erre a célra külön jelentkezési lap készül, amelyen szerepel a „pótfelvételi” elnevezés is. Ezt annál a felsőoktatási intézménynél kell beszerezni – térítésmentesen -, amely a szakot meghirdette.

A pótfelvételi során – még a jelentkezési lap beadása előtt – a laphoz mellékelt postautalványon be kell fizetni az 5000 Ft eljárási alapdíjat is.

A zalaegerszegi pótjelentkezéseknél tehát a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, illetve az Egészségügyi Főiskolán kell beszerezni a jelentkezési lapokat!

Természetesen a pótfelvételi jelentkezési laphoz is csatolni kell egy példányban mindazokat a dokumentummásolatokat – bizonyítványok, többletpontok, előnyben részesítés feltételeinek igazolása -, amelyeket a felsőoktatási intézmény a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2008. c. kiadványban megjelölt.

A pótfelvételi jelentkezési lap beadásának határideje 2007. augusztus 13.!

A felvételről/elutasításról a felsőoktatási intézmények döntenek, és a jelentkezőket is ők értesítik.

A pótfelvételi eljárás keretében felvételt nyert hallgatók szintén szeptemberben, a normál felvételi eljárás keretében felvettekkel együtt kezdik meg felsőoktatási tanulmányaikat, kaptuk a tájékoztatást Balaicz Zoltántól, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány igazgatójától. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: