Pünkösdvasárnap Botfán
Szinpadi produkciókkal, gyermekprogramokkal és gasztronómiai különlegességekkel várták a vendégeket pünkösdvasárnap. A botfai közösségi ház udvarán helyi, illetve meghívott együttesek léptek színpadra, a műsort az Albatrosz táncosai és a Botfai Citerazenekar népdalai színesítették.
A közösségi esemény – ami a városrész apraját, nagyját megmozgatja – több mint két évtizedes hagyomány Botfán.
Az egyik kondérba a vaddisznópörkölt, a másikba a babos káposzta alapanyagai kerültek. A helyi sportklub egyik specialitása a sült tarja volt, amit medvehagymás prószával és savanyúsággal tálaltak. A pizzát olaszosan, míg a zöldségekkel és hússal töltött tortillát magyaros kenyértésztával készítették. Mint fogalmaztak, a sportprogramok szervezése mellett a településrész életében is aktívan részt vesznek.
A besenyői polgárőrök Kelet-Magyarország tájjellegű étele mellett döntöttek, amit Zalában csak kevesen ismernek.
A gyermekek menetlevéllel indultak kalandtúrára; kipróbálták a légvárat és a népi fajátékokat, a keramikus foglalkozáson pedig agyagedényt készítettek. A feladatok között arcfestés és csillámtetoválás is szerepelt.
K.I./E.K.
Képgaléria
További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.
Tartalom megosztása: