keresés a weboldalon

Reményik Sándor nyomában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Reményik Sándor nyomában (Videó)

2014 december 04 - csütörtök
Tavaly Nyírő Józsefről, Idén Reményik Sándorról készített kiadványt mutatott be a Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla szerzőpáros Zalaegerszegen. A honismereti sorozatot készítő házaspár több mint 30 albumot adott ki, amelyek megörökítik Erdély tájait, magyarságát, kultúráját.

Váradi Péter Pál és felesége idén három új kötetet adott ki. Egyik a Déli- Kárpátokat mutatja be, a másik kettő pedig a 125 évvel ezelőtt született Reményik Sándornak állít emléket. A könyvbemutatón Váradi Péter Pál fotográfus képeit láthatta a közönség, aki a Kolozsváron született költő legkedveltebb tájait örökítette meg.

Soós Andrea előadóművész mondta el Reményik Sándor verseit, amelyeket Lőwey Lilla a kiadványok irodalmi szerkesztője válogatott össze. Férj és feleség közösen járják Erdélyt és a történelmi Magyarország tájait. Legszebb pillanataikat a közönséggel is megosztották

A város önkormányzata másodszor ad lehetőséget a szerzőpáros kiadványainak bemutatására.

A rendezvényen Balaicz Zoltán polgármester mondott köszöntőt.

Zalaegerszeg többek között testvérvárosi és testvériskolai, valamint sportkapcsolataival aktív szerepet játszik a hagyományok őrzésében és a magyarság újjáegyesítésében, hangzott el a könyvbemutatón.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: