keresés a weboldalon

Segély a start előtt (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Segély a start előtt (Videó)

2016 augusztus 09 - kedd
Iskolakezdési támogatásban részesülhetnek a megyeszékhely hátrányos anyagai helyzetben élő családjai. A beiskolázást az önkormányzat és a Családsegítő Szolgálat is támogatja.

A városvezetés folyamatosan a szociális ellátórendszer átalakításán dolgozik. Ennek megfelelően – a valós igényekhez igazodva – januárban új támogatási formákat vezetett be. A krízissegély-, a lakhatási alap, és az egyszeri nevelési juttatás a hátrányos helyzetűeken kíván segíteni – mondta el Tolvaj Márta alpolgármester, majd hozzátette:

Ezt a gondoskodást idén 360 gyermek vehette igénybe. Számukra az összeget kézpénzben július 30-ig folyósították. Az ősztől felsőfokú képzésben részesülő fiatalok szeptember 30-ig még benyújthatják a támogatás iránti kérelmüket. A Zalaegerszegi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szintén igyekszik megkönnyíteni a nehézsorsú családok iskolakezdését. Erre az önkormányzat által átcsoportosított plusz 6 és fél millió forint ad lehetőséget. A részletekről Zsolnai Judit, a Zalaegerszegi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetője tájékoztatott.

A szolgálat mintegy 1000 családdal áll kapcsolatban a zalai megyeszékhelyen. A rászorulók ebben az évben még egy alkalommal, karácsonykor számíthatnak adományra. Az ehhez szükséges anyagi forrást a korábbi támogatásból megmaradt összegből biztosítják majd.

V.D./P.B.

Tartalom megosztása: