keresés a weboldalon

Segítség a vállalkozásoknak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Segítség a vállalkozásoknak (Videó)

2020 április 23 - csütörtök
Gazdaságvédelmi csoportot alakított az önkormányzat a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt.-n belül. Céljuk, hogy segítsék a helyi kis- és középvállalkozásokat abban, hogy igényelni tudják a munkahelyvédelmi akciótervben elérhető forrásokat.

A városvezetés a koronavírus járvánnyal összefüggő gazdasági problémák enyhítése érdekében több, fontos intézkedésről döntött. Így például a tulajdonában lévő helyiségek bérleti díjait 50 százalékkal csökkentette, és fizetési halasztást biztosított a lokális adók tekintetében az azt igénylő cégeknek. Miután megjelent a kormány kutatás-fejlesztést és a dolgozók megtartását erősítő rendelete, a megyeszékhely is lépett. Létrehoztak egy olyan szervezetet, amely a helyi vállalatokat segíti.

Dr. Vadvári Tibor – alpolgármester, Zalaegerszeg:

A csoport elsősorban a csökkentett munkaidős foglalkoztatásban és az innováció területén ad tanácsokat. Emellett nagy hangsúlyt fektetnek a határozatok értelmezésére és a szükséges dokumentumok kitöltésében is közreműködnek.

Kaszás Eszter – vezető, Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. Gazdaságfejlesztési Divízió:

A kérelmeket később a megyei kormányhivatalokhoz kell benyújtani. Azok a vállalkozások, amelyek igényelnék a szolgáltatást telefonon, illetve elektronikus úton jelentkezhetnek.

K.Zs./F.M.

 

Tartalom megosztása: