keresés a weboldalon

Sikeres fotószakkör a Landorhegyiben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sikeres fotószakkör a Landorhegyiben

2008 április 18 - péntek
A Landorhegyi Általános Iskolában működő fotószakkör tíz éves múltra és számos szép eredményre tekinthet vissza. A zömében 5 -6. osztályos fiúk alkotta csapat Gedeon Tamás mozgókép – és médiakultúra pedagógus vezetésével sajátítja el a fotózás és filmezés csínját – bínját.

A munkájukat minden évben minősíttetik az Országos Diákfotó Pályázaton. Több alkalommal ítélték nekik az első díjat, az idén harmadik helyen végeztek. Ez azért is kiemelkedő teljesítmény, mert a középiskolásokkal egy kategóriában indulnak, illetve a digitális technika általánossá válásával egyre több a résztvevő, mindnagyobb a konkurencia.

Az idén három témakörben kellett alkotásokat készíteni, így alulnézeti felvételeket, kép a képben kompozíciót és a szimmetriát megörökíteni változatos példákkal. A versenymunkákból országos vándorkiállítást is rendeznek, mely tárlat éppen a napokban zárta kapuit a Landorhegyi iskolában. A diákok nemcsak a szakköri foglalkozásokból, hanem a MAFOSZ által szervezett nyári fotóstáborok, melynek rendszeres résztvevői, anyagaiból is építkeznek. Azért sem elegendő a heti egy alkalommal tartott szakköri foglalkozás az alapos felkészülésre, mivel a fotózás mellett a tanulók veszik fel, vágják, szerkesztik az immár öt éve működő iskolai tv híradóját is. Így, mint egy valódi stáb állandó készültségben vannak.
Az említett nyertes fényképek és az iskola tv adása is megtekinthetők az intézmény honlapján. (Zala-Lap Kft., B.K.)

Tartalom megosztása: