keresés a weboldalon

Sírból visszahozott győzelem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sírból visszahozott győzelem

2010 április 25 - vasárnap
Soproni KC – Zalakerámia ZTE 77-79 ( 23-27, 16-8, 28-18, 10-26)
NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Rájátszás az 1-8. helyért, 2. találkozó. Sopron, 1200 néző. Jv.: Benczúr, Hegedüs, Jakab.
Sopron: Richardson (15/3), Szabó (14/6), Molnár (14/3), Brooks (19/9), Knight (4). Csere: Halmai (5), Keresztes (6), Gombás. Vezetőedző: Meszlényi Róbert.

ZTE: Hinnant (22/6), Watson (13/6), Wilson (5/3), Kámán (10/6), Trepák (14/6). Csere: Gáspár (8/6), Timberlake (5), Tóth (2), Baki. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre. 

Ellentétben az egerszegi találkozóval koncentráltan kezdte a mérkőzést a ZTE, az 5.perben 12-7-re vezetett. Egy ideig még uralta a játékot, a negyed végére viszont felzárkózott a hazai csapat. A második negyedben főleg támadásban vesztette el a ritmust a zalai együttes. A megszerzett lepattanókból több könnyű kosarat dobtak a vendéglátók. 
A kék-fehérek vesszőfutása a harmadik negyedben is folytatódott. A támadásbeli hiányosságok mellett szellősre sikeredett a védekezés is, és már győztesnek látszott a hazai együttes. A befejező negyedre azonban feltámadt a ZTE, összeállt a csapat védekezése, amely jó alapot biztosított a támadásokra. A 37. percben vette át a vezetést (71-70). Ahajrá izgalmasan alakult, bár ekkor is adott el labdát a ZTE, sikerült kicsikarnia a győzelmet. Ezzel a páros csatában 2-0-ra vezet. 

Vélemények
Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – Nagy csatában nyertünk, a szoros mérkőzésért csak magunkat okolhatjuk. A második és harmadik negyedben gyengén támadtunk, a megszerzett labdákból a hazaiak sok könnyű kosarat dobtak. A lényeg: 2-0-ra vezetünk. Kedden Egerszegen szeretnénk lezárni a Sopron elleni páros csatát.
Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: Az első negyedben semmi gondunk nem volt. Azután támadásunk ritmustalanná vált , ezt a hazaiak jól kihasználták. A befejező negyedben óriásit küzdöttünk. Kedden tovább szeretnénk jutni a legjobb 4 közé. 
Bodrogi Csaba: a ZTE szakmai igazgatója: -. Jól kezdtük a találkozót, aztán a Sopron beállt zónázni. Ezzel nem tudtunk mit kezdeni, miként Brooksot sem tudtuk tartani. A befejező negyedre összeállt a védekezésünk, s a játékvezetők a javunkra is jobban fújták a faultokat. Az első két negyedben mindössze 4 személyit ítéltek a javunkra. Lényeg: a győzelem Kedden nyerni kell, és akkor kicsit pihenhet a csapat. 

Simon László, ZTE játékosa: – Jól indult a mérkőzés, aztán hibáinkból fordított a Sopron. A 4. negyedben nagyot hajtott a csapat.
(Zala-Lap, B. I. – L. D.)

Tartalom megosztása: