keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Sokat érő három pont

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sokat érő három pont

2009 augusztus 28 - péntek
Videoton – ZTE 1-2 (1-1)
NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Székesfehérvár, 2.500 néző. Játékvezető: Bognár. Asszisztensek: Huszár, Kis Z. Gólszerzők: Sitku (29.), ill. Bogunovic (34.), Balázs (81.)
Sárga lap: Radovics (40.), Todorovics (69.).

Videoton: Sebők – Lázár, Horváth G., Radovics, Présinger (Dvéri 46.) – Szakály D., (Polonkai 61.), Farkas I B., Elek, Nagy D. – Sitku, Alves. Vezetőedző: dr. Mezey György.

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Bogunovics, Todorovic, Panikvar (Miljatovics 46.) – Kamber, Máté, Balázs, Sluka (Kovács G. 75.), Magasföldi (Illés 61.) – Rudnevs. Vezetőedző: Csank János.

Akárhogy is nézzük, úgy kellett ez a három pont a ZTE-nek, mint egy pohár víz a Szahara forróságában bolyongónak. A mérkőzésről annyit: nem játszottunk igazán jól. Az első félidőben a Videoton akarata érvényesült, jobban járatták a labdát, több helyzetük volt. Az egerszegi csapat a játékrész nagy részében önbizalom nélkül játszott. A gólnál szerencsénk volt.

A második félidőben szerencsére változott a játék képe. Miljatovics beállásával – bár Todorovicson látszott, hogy nem igazán szélső hátvéd – stabilabbá vált védekezésünk, s ennek köszönhetően a középpályán is feljavultunk. Ugyanakkor a Videoton vagy visszaesett, vagy mi javultunk fel annyira, többet támadtunk és képesek voltunk időnként megtartani a labdát. Idáig az volt a gond, hogy több helyzetünkből nem tudtunk gólt, gólokat lőni, most kevesebb helyzetünkből kettőt sikerült kihasználni. Balázs gólja szép támadásból esett.

Vélemények

Csank János, a ZTE vezetőedzője: – Az őszi idény eddigi leggyengébb játékával nyertünk. A pontokra viszont égetően szűkségünk volt. Remélem, játékban még tovább javulunk a fordulók során.

Nagy Ferenc, a ZTE elnöke: – Az első félidő kritikus pillanatait túléltük, a második játékrészben bátrabb játékkal megérdemelten nyertünk. A Videoton nem tudta saját játékát játszani, a mi akaratunk érvényesült.

Dézsi Attila, a ZTE ügyvezetője: – Nagyon fontos 3 pontot szereztek a fiúk, amiért nagyon megküzdöttek.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: