keresés a weboldalon

Sokat tud az én kezem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sokat tud az én kezem

2011 április 13 - szerda
Tündérvilág, madarak, traktorok, a gyerekek színes belső világa jelenik meg rajzalapokon a 21. Sokat tud az én kezem című kiállításon. Az Ady Iskola hagyományosnak mondható rajzpályázatára idén is kiváló munkák érkeztek. A megye általános iskolásainak legjobb alkotásait április végéig tekinthetik meg az érdeklődők az iskola aulájában.

Lénárt Linda 8. osztályos tanuló gitárszólója köszöntötte az ifjú tehetségeket, akik azért érkeztek az iskolába, hogy alkotásuk elismeréseként átvehessék okleveleiket.

Az évről évre meghirdetett pályázat sok fiatalt mozgat meg. A szervezők szerint ezek a megmérettetések mindig jó alkalmat jelentenek arra, hogy a tehetséges fiatalokban tudatosuljon, érdemes a későbbiekben emelt szinten is foglalkozni a képzőművészettel.

– A gyerekeket egyre nehezebb ebben a rohanó világban rajzolásra vagy festésre bírni. Ezek ugyanis nem tartoznak a felfokozott tempójú alkotási formák közé. Mi ilyenkor megismerkedhetünk azokkal a kollégákkal, akiknek hasonlóan szívügyük a rajzoktatás és így ki tudunk alakítani egy szakmai hálót, amelynek segítségével rátalálhatunk a tehetséges gyerekekre. – mondta Nagy Szilvia az Ady Iskola pedagógusa.

Az okleveleket Balaicz Zoltán alpolgármester nyújtotta át, aki korábban maga is az iskola tanulója volt.

Jövőre a szervezők szeretnének kilépni a két dimenzió keretei közül, így a diákok kerámiaalkotásokkal is nevezhetnek.

DZsu

Tartalom megosztása: